Zona de sub podul de la Telecentru va prinde culoare. Spațiul va fi pictat în elementele brandului de țară al Republicii Moldova, „Pomul Vieții”. Potrivit autorităților capitalei, lucrările se vor încheia peste o lună, scrie AGORA.md.

Pictura murală va fi realizată de artistul Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru. Timp de 35 de zile, artistul plastic urmează să picteze cca 3.800m² de suprafață din spațiul mural de sub pod.

„Ne dorim să dăm mai multe accente artistice orașului, iar în acest sens intenționăm să dezvoltăm mai multe proiecte de infrastructură și urbanistică. Primăria Chişinău apreciază inițiativele de exprimare a frumosului şi esteticului în spațiul urban, care au ca scop dezvoltarea unui oraş prietenos locuitorilor săi, frumos şi amenajat”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Costul estimativ al proiectului este de 300 mii lei, iar banii sunt oferiți de sponsori: „Berd’s Design Hotel” și „Caparol”. Inițiativa face parte din Campania națională „Ne-am Pornit” şi este un proiect inedit, un concept turistic, care pune în valoare tradițiile noastre cu experiențe autentice și neexplorate.

Vezi și: O nouă stradă pietonală în Chișinău. Va fi dotată cu mobilier urban, teren de joacă pentru cei mici și două parcări în apropiere (Foto)