Pavajul amenajat pentru aleea de pe bulevardul „Grigore Vieru” din capitală va fi însoțit de motive tradiționale. Asta ne comunică una dintre cele mai recente postări distribuite în mediul online de către edilul capitalei, Ion Ceban.

În una dintre cele mai recente postări de pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban anunță chișinăuenii despre faptul că pe aleea de pe bulevardul „Grigore Vieru”, procesul de instalare a noului pavaj este în plină desfășurare. Interesant este faptul că pavajul se pare că urmează să fie însoțit și de un design autentic – cu ajutorul elementelor tradiționale se amintește despre covorul moldovenesc.

Iată ce le-a povestit Ion Ceban, chișinăuenilor despre acest proiect.

„Un covor moldovenesc pe aleea Grigore Vieru.
Așa va arăta Aleea pe tronsonul dintre strada pietonală Eugen Doga – str. Ierusalim.
Aceasta este a treia etapă de reabilitare a obiectivului, pe care o realizăm împreună cu Agenția Turcească de Colaborare și Coordonare (TIKA).
Între timp se lucrează pe porţiunea aleii din str. Albişoara până la str. Ierusalim.
Acolo unde au fost finalizate lucrările de pavare, se amenajează spaţiul verde.
Totodată, se lucrează la reabilitarea și amenajarea teritoriului adiacent Monumentului.
La final, de-a lungul întregii alei va fi instalat mobilier urban.
Iniţial, în prima etapă, pe perimetrul întregii alei a fost instalat sistem de irigare, instalat iluminatul şi camere de supraveghere.
Tot în prima etapă, a fost reabilitat şi vopsit gardul pe ambele sensuri de drum”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul orașului Chișinău.

Tu ce părere ai despre designul pavajului, îți place ideea imitării covorului moldovenesc? Lasă-ne să-ți știm opinia, în comentarii.

Sursa: Facebook Iv Ceban