După ploaia de ieri, astăzi trebuie să fim pregătiți pentru maxime de...+37 grade Celsius în sudul țării și +35 grade la nord. Vestea bună e că va ploua și astăzi, se vor semnala și descărcări electrice. 

Prin urmare, Codul Galben de caniculă se menține până pe 1 iulie, ceea ce înseamnă că în această perioadă persistă riscul excepțional de incendiere a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole. Abia duminică arșița va ceda un pic din putere. La nord, maxima zilei va oscila între 27 și 30 de grade, iar în sudul țării se vor înregistra 29-32 grade Celsius. Prin urmare, sfatul nostru e să găsești o piscină dacă nu o mare sau un lac în munți, în care să vă bălăciți pentru răcorire.

capture-20170630-081310

Dacă nu planificați o escapadă pentru acest weekend, vă recomandăm să dați pe la Summer Berry Fair, ediția a II-a, care se va desfășura pe 2 iulie, în parcul Catedralei din Chișinău. Târgul agro-gastronomic, organizat de asociația KLumea este dedicat pomușoarelor autohtone. Dacă vedetele primei ediții au fost căpșunile, atunci de această dată coacăza, murele și zmeura vor sta în capul mesei. Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul ”Mai Dulce” vor veni cu mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte deserturi, gătite din pomușoare! Echipa KLumea va găti live clătite, pe care le vor servi cu miere și pomușoare locale. Cei mai pricepuți specialiști în nutriție și sănătate, le vor povesti vizitatorilor despre beneficiile consumului de pomușoare locale.

capture-20170630-081357