În scuarul Bibliotecii Naționale „Vasile Alecsandri” și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” au fost amplasate mai multe bănci de diferite dimensiuni și configurații create din trunchiul platanului căzut după ninsorile din aprilie 2017. Iată primele declarații de emoție ale creatorului, designerul Mihai Stamati.

Autorul inițiativei, Mihai Stamati, a decis să lanseze acest proiect pentru ca să povestească, prin prisma designului, despre copacii prăbușiți în Chișinău la sfârșit de aprilie 2017 și, în același timp, să ofere spațiului public o alternativă de mobilier urban realizat din trunchiului unuia din acei arbori.

„Copacul de la Bibliotecă a revenit și senzația pe care o am, compensează tot efortul depus. Azi ne-au ajutat la instalat oameni care erau în treacăt. Mulțumim tare mult Lilian, Irina și Smaranda pentru prima cină luată în scuarul Bibliotecii Naționale în timp ce instalam băncile”, a scris Mihai Stamati.

Astăzi la ora 18:00 va avea loc evenimentul de inaugurare a noilor bănci.

Mai jos vedeți cum arată platanul după ninsorile din aprilie 2017.

Vezi și: Designerul Mihai Stamati, despre proiectul din platanul căzut în aprilie 2017: „Arta trebuie să iasă în stradă, măcar din când în când”

Distribuie articolul: