Acum o săptămână, în cadrul campaniei „Sădim oxigen”, în jur de 300 de voluntari au plantat trandafiri, copaci, arbuști de ienupăr și tuia. Iată că tuiele au dispărut în noaptea dinspre 17 spre 18 aprilie.

Anunțul vine pe Facebook de la pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur:

„Ceea ce e frumos, unora se pare că nu le place sau intenţionat o fac din egoism, lipsă de educație și bun simț. Încotro mergem dacă toți am proceda așa?”

Acesta a mai menționat că lucrurile frumoase se fac pentru a fi admirate, nu furate și vandalizate. Pretorul sectorului Râșcani a solicitat public implicarea poliției pentru identificarea și tragerea la răspundere a făptașilor.

Sursa: Agora.md

Amintim că proiectului „Sădim oxigen” s-au alăturat și jurnaliștii echipelor Ea.md și Agora.md, care au săpat gropi și au sădit arbuști. Atunci, unul din angajații întreprinderii „Spații Verzi” a declarat: „Va fi frumos aici, dacă nu vor fi furați trandafirii și arbuștii”. Se pare că Anatol Gradila are puteri de clarvăzător sau pur și simplu tendințele din Chișinău de vandalizare și furt sunt la ordinea zilei. Trist…

 

Distribuie articolul: