Multe în izolare și-au adus aminte de origini, de tradiții și aroma bucatelor din copilărie. Dacă anterior ne-a motivat să facem mai multă mișcare, astăzi Iuliana Chiroșca ne motivează să gătim acasă celor dragi. Aveți rețeta plăcintelor cu foi subțiri pe care le găteau mamele și bunicile noastre cu atâta iscusință – astăzi le poți și tu găti.

Vezi și: Ce poți face pe timp de carantină? Îndemnul creatoarei de modă, Iuliana Chiroșca (Video)

„Mama nu m-a pus niciodată să gătesc, însă am stat lângă ea de multe ori când pregătea ceva în bucătărie. Gătesc după modelul ei. Meticuloasă mereu și cu mult suflet, mama gătește și acum când știe că vin acasă”, spune Iuliana Chiroșca.

Designera de pălării mai are și o recomandare pentru părinți: „Nu impuneți niciodată copii sa facă ceva în gospodărie. Ei vor învață de la voi involuntar să facă aceste lucruri și vor păstra modelul acțiunilor în subconștient până în momentul în care timpul și situația nu-i va obliga să apeleze la ele. Copii voștri vor învață lecții prețioase din textele voastre, vor reține gesturi, vor absorbi până și tonalitatea cu care obișnuiți să vă adresați… tactul și modestia cu care abordați oamenii din anturajul vostru. Acestea sunt lucruri despre care probabil niciodată nu veți găsi timp sa discutați, însă ele vor rămâne imprimate adânc în ADN-ul lor”, spune pălăriera.

Astăzi despre plăcinte în foi subțiri:

1 lingură de oțet
1 lingură de ulei
1 linguriță de sare
1 ou
1 linguriță de zahăr
2 pahare de apă
Făină cât necesită un aluat elastic și neted
15 min pauza înainte de a se lua în lucru

Cum preparăm:

„Se întind cu sucitorul foi de diametru mic care se ung cu ulei și se lasă alte 15 min. După pauză, turtele se întind pe masă în foi subțiri, se stropesc cu ulei, se pune umplutura, se rulează melc sau rulou. Când sunt în tava, veți unge plăcințele cu ou bătut pentru crusta. Se coc la 200 grade la rolă / simplu sau convecție. Cu respect”, a scris Iuliana Chiroșca.