Pizza și vinul, două alimente foarte iubite la nivel mondial trebuiau să se întâlnească la un moment dat, nu? Acesta poate fi o combinație culinară pe placul tuturor, important este să faci asocierile potrivite.

Atunci când avem la masă pizza primul nostru impuls este să alegem alături de ea o bere sau un suc. Există însă şi o gamă largă de vinuri care complimentează mult mai bine deliciosul preparat italian.

Ca pentru orice fel de mâncare, alegerea vinului ar trebui să ţină seama de o serie de reguli. Pepperoni Pizza ne sugerează câteva combinații dintre pizza lor italienească și vin Purcari, cu care nu vei da greș: 

Pizza Pepperoni și un Shiraz de Purcari (2019)

Pizza pepperoni cu acel gust picănțel din ingrediente sută la sută italiene se va potrivi de minune cu vinul roșu sec și savuros, cu gust de vișine supracoapte și fructe de pădure.

 

Pizza Primavera și VINOHORA FETEASCĂ NEAGRĂ & MONTEPULCIANO (2020)

Pizza Primavera bucură ochii și papilele gustative. Te hrănește cu prospețime și energie și se va potrivi mănușă cu vinul rose sec cu aromă de piersic, cireșe, zmeură și note de vanilie.

 

Pizza Davvero și Rara Neagră de Purcari (2020)

Pizza Davvero are un gust autentic italian: conține prosciutto crudo, roșii cherry și parmezan, astfel o putem savura cu  vinul roșu sec de culoarea rubinie, cu tentă de rodie ce are o aromă complexă, cu accente de ciocolată şi prune.

#4 Pizza Quattro Formaggi și Sauvignon Blanc de Purcari (2020).

Pizza Quattro Formaggi conține mai multe tipuri de brânzeturi italiene, cu un gust dulce-sărățel și va face un tandem minunat alături
de vinul alb sec cu aromă de citrice, bogată în accente de grapefruit şi lime.

Poftă bună! 

P. 

Distribuie articolul: