Satul Purcari din raionul Ștefan Vodă este tare specific zonei de sud. Fotografa Cristina Tocan a luat obiectivul foto după ea și a pornit într-un sat pitoresc, plin de istorie, cu obiective demne de admirat și unde vinul bun e la el acasă. Iată ce poți vedea și ce imagini deosebite sunt la Chateau Purcari, din satul cu același nume.

Căsuțe micuțe, mahalale pline cu copii și bătrânei care stau la sfat pe scaune din fața porților… Nu-i așa că aveți exact imaginea copilăriei. La Purcari ai impresia că ai revenit exact în copilărie.

În deal, după o cotitură bruscă, stă falnică Vinăria Purcari. Complexul merită vizitat pentru mai multe avantaje pe care le prezintă, fiind locația perfectă pentru un weekend, fie că sunteți cu prietenii sau cu familia.

Clădirea are un design foarte interesant, iar teritoriul este amenajat frumos, perfect pentru odihnă. „Am găsit curtea vinăriei plină de lume, care a venit fie după o gura de aer curat, fie după o sticlă de vin bun”, dezvăluie fotografa.

„În spatele clădirii, pe trepte în jos, am găsit două lacuri micuțe. În unul din ele își crește puii o familie de lebede și înfloresc frumos câteva tufe de nuferi. Celălalt lac are câteva catamarane, cu care te poți plimba și admira natura”, mai relatează Cristina Tocan.

Vița de vie este cartea de vizita a vinăriei – e frumos îngrijită și are roadă bună anul acesta.

Vinăria Purcari este un loc de respiro și de relaxare pentru întreaga familie.