Luna martie a fost bogată în accidente rutiere soldate cu moartea oamenilor. Tot Internetul a fost plin cu video și imagini, precum șoferii particulari, dar și cei a transportului public din neatenție sau alte motive, tamponează oamenii pe trecerea de pietoni și nu numai. Dar oare tot timpul  șoferii se fac vinovați?

Acum în aprilie, avem parte de o adevărată iarnă. Pe întreg teritoriul țării se revarsă stropi de ploaie sau fulgi de zăpadă. Aceste condiții anormale au creat mari bătăi de cap șoferilor, în special celor care nu dețin echipamentul special.
În condițiile de ploaie sau ninsoare, pietonii sunt și mai expuși riscului. Însă, pe lângă toate acestea, unii din ei provoacă singuri accidente.

Fie sunt în stare de ebrietate, fie din grabă și neatenție , fie că sunt concentrați în telefoane mobile sau alte tehnologii, aceștia pur și simplu se aruncă sub roțile mașinilor.

La sigur, fiecare persoană ce a urcat la volan, trebuie să-și asume toată responsabilitatea pentru felul cum conduce și în special pentru a nu crea situații de risc a vieții.

Totodată, pietonii trebuie să țină cont de câteva reguli, care ar putea să le salveze sănătatea și viața. O dată ce ne aflăm pe acostamentul drumului sau pe trecerea pietonilor, ne asigurăm că suntem vizibili pentru ceilalți participanți ai traficului.
Defecțiunile mecanice ale automobilului, starea de sănătate a șoferului care brusc s-a înrăutățit, condiții climaterice nefavorabile, vizibilitate redusă, sunt doar câteva din cauzele care ne pot costa viața.

Acum, din cauza condițiilor climaterice rele, șoferii trebuie să fie atenți la maxim, la fel ca și pietonii. Pe timp de noapte sau vizibilitate redusă din cauza ploii sau ninsorii, cedați trecerea mașinilor , purtați haine reflectorizante. Faceți sunetul în căști la minim și uitați de telefonul mobil cel puțin pe timpul când vă aflați pe drumuri. Aceste reguli vă pot salva viața! Și țineți minte viața voastră are prioritate.