Vineri, o femeie a provocat un incendiu la o cabină de vot într-o secție de votare din Moscova în prima zi a alegerilor prezidențiale ruse, potrivit agenției Hotnews, care citează Ria Novosti.

Comisia electorală din Moscova a declarat pentru Ria Novosti că activitatea dn secția de votare a fost reluată în mod normal după incident”, a precizat agenția.

Numărul incidentelor menite să perturbe votul în Rusia este în creștere, potrivit AFP.

O altă persoană a aruncat un cocktail Molotov într-un sediu de poliție din St. Petersburg, orașul natal al lui Putin, a anunțat un site local de știri Fontanka, citat de Reuters.

Cel puțin opt persoane au fost arestate vineri, în prima zi a alegerilor prezidențiale din Rusia, pentru deteriorarea unor secții de votare, potrivit autorităților, care nu au precizat dacă este vorba de acte de protest împotriva realegerii lui Vladimir Putin, potrivit AFP.

Alegătorii s-au îndreptat vineri, 15 martie, la urnele din Rusia pentru un scrutin prezidențial de trei zile, care este aproape sigur că va prelungi domnia președintelui Vladimir Putin cu încă șase ani, după ce acesta a înăbușit disidența. Alegerile au loc pe fundalul unei represiuni nemiloase care a paralizat mass-media independentă și grupuri proeminente de drepturi și i-a oferit lui Putin controlul deplin asupra sistemului politic.

Alegătorii își votează de vineri până duminică la secțiile de votare din cele 11 fusuri orare ale țării, precum și în regiunile anexate ilegal din Ucraina. Rușii pot vota și online pentru prima dată când opțiunea a fost folosită într-un concurs prezidențial. Peste 200.000 de oameni din Moscova au votat online la scurt timp după deschiderea scrutinului, au spus autoritățile, conform AP News.

Distribuie articolul: