E îndrăgostită de vestimentația ce poartă cu sine acea încărcătură emoțională - un detaliu ce poate face deosebită orice femeie. Febelețea sa, însă reprezintă iile. De Ziua Națională a Portului Popular, aflați câte cămăși tradiționale sunt în colecția designerului Rodica Nicov, dar și câți ani poartă în spate cea mai veche dintre ele.

Peste 30 de ii ce au în jurul la o sută de ani și două fetițe minunate – iată comorile Rodicăi Nicov. Pentru emisiunea „Acasă devreme” de la Jurnal TV, aceasta a vorbit despre cele mai de preț articole din garderoba sa:

„Încă de când eram mică, mă atrăgeau foarte mult acele obiecte vechi, fie fus, fie un cârlig ruginit, fie un război. Ușor, ușor le-am colecționat. Prima ie care a nimerit în mâinile mele mi-a oferit șansa să văd cu câtă dragoste se uită cei din jur la mine”, menționează Rodica.

18767530_1494084507332373_2536648429106460438_n

„După ce am născut, am luat câteva kilograme în plus și nu puteam îmbrăca alte haine, decât ia, așa cum este de o stofă foarte plăcută, naturală și e mai largă.”

„Am două fetițe și încerc de fiecare dată să pătrez în colecția mea ii asemănătoare pentru fiecare dintre ele. E un izvor care seacă și vreau să valorific această tradiție pe cât de mult posibil”, mai spune designerul.

Și în colecțiile sale, Rodica Nicov aplică elemente tradiționale. Nu se oprește din pasiunea sa pentru a colecționa ii și știe că pe toate, le va lăsa moștenire fiicelor sale. Mai multe detalii, aflați în material:

Foto: Facebook.com, Dima Iacovlev