Celebrul bestseller de Francis Scott Fitzgerald „The Great Gatsby” a fost ecranizat de multe ori, dar un serial bazat pe roman va apărea pentru prima dată. Producătorul și scenaristul proiectului va fi Michael Hirst, care a lucrat anterior la filmele „Elizabeth” și „Epoca de aur” și la serialele „The Tudors” și „Vikings”.

Potrivit lui Hirst, el a vrut demult să filmeze The Great Gatsby. „Se pare că am trăit cu Gatsby cea mai mare parte a vieții mele: am citit prima dată romanul când eram școlar, apoi a fost în programul meu de predare la Oxford în anii ’70, după care am recitit periodic cartea. Acum este momentul perfect pentru a arunca o privire nouă asupra istoriei atemporale și a introduce personaje celebre printr-o prismă modernă de gen, rasă și orientare”, spune Hirst.

Potrivit The Hollywood Reporter, unul dintre subiecte se va concentra asupra muzicienilor de jazz (dintre care mulți erau afro-americani). Proiectul este gestionat de A + E Studios și ITV Studios America. Strănepoata lui Fitzgerald, Blake Hazard, îi va consulta pe creatori. Data când vor începe filmările, încă nu s-a anunțat.

Romanul lui Fitzgerald a fost filmat de cinci ori. Cea mai populară versiune rămâne a fi filmul din 2013, regizat de Baz Luhrmann, în care rolul lui Jay Gatsby este jucat de Leonardo DiCaprio.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: