„La casa de Papel” este un serial spaniol apărut în 2017, care a reușit să cucerească inimile fanilor și iată că continuă să o facă și până în prezent. Totuși, anul 2021 este ultimul an al acestui serial – vineri, pe data de 3 decembrie, apare ultima parte a celui de-al cincilea sezon. Tu îl aștepți? 

Prima parte a serialului a avut pe loc pe data de 3 septembrie 2021, iar cea de-a doua parte va apărea abia mâine. Se pare că autorii serialului își doresc cât mai mult să țină fanii în suspans și chiar le reușește. 

Mai sunt doar câteva ore până aflăm care este finalul „celui mai mare jaf din istorie”, dar până atunci tu știi totul despre acest serial? 

Iată 8 cele mai interesante curiozități despre „La Casa de Papel”, pe care probabil nu le știai:

Serialul a fost inițial numit „Los desahuciados”

Primul episod a fost filmat de peste 50 de ori 

Serialul a fost nominalizat pentru cinci premii Feroz, dar nu a câștigat niciunul

Helsinki, Darko Peric, a studiat medicina în România, la București și Timișoara, unde a devenit veterinar

„La Casa De Papel” este creat de Álex Pina

„Tokyo” a fost primul personaj care a primit un nume

Celebrele măști din serial au fost inspirate de chipul lui Salvador Dalí

Salvador Dalí a fost un celebru artist spaniol, cunoscut pentru opera sa suprarealistă și pentru opiniile sale capitaliste anti-moderne.

„Bella Ciao”

„Bella Ciao” este o melodie populară de protest italiană. Cântată inițial de partizanii italieni care luptau împotriva fascismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, melodia a devenit un imn revoluționar la acea vreme. Partizanii italieni își spuneau adio celor dragi în timp ce mergeau la luptă cu nemții. Și de atunci, melodia a trăit ca simbol al libertății. 

Mai jos găsești și cântecul original:

Tu ce curiozități mai cunoști despre film?