Cu siguranță și tu ai avut odată senzația că cineva te privește, chiar dacă nu ai văzut pe nimeni. Să știi că nu ești singura persoană pentru că această experiență au avut-o mai mulți dintre noi. Află care sunt motivele acestor stări pe care le avem atât de des.   

Creierul nostru poate spune dacă cineva se uită la noi, chiar dacă noi nu am văzut nimic 

Potrivit brightside, a fost realizat un studiu cu un pacient „orb”. El nu era în stare să perceapă nimic în mod conștient, cum ar fi vizionarea unui film sau citirea unei cărți, dar putea procesa informații. Astfel, această cercetare a arătat că cu toții suntem capabili să simțim dacă cineva se uită direct la noi, chiar dacă nu am văzut asta în mod conștient. 

O greșeală de interpretare

Un alt lucru care poate confirma acest sentiment este interpretarea. Și mai exact atunci când te întorci și vezi că de fapt e cineva care se uită la tine. Totuși, acest lucru e pur și simplu o confirmare că a existat cineva care s-a uitat tot timpul la tine, însă e posibil ca persoana să fi făcut asta doar pentru că te-ai întors la el/ea. 

Un mic indiciu te pune în alertă

Senzația de a fi urmărită poate fi cauzată de un mic indiciu care ți-a alertat creierul. Poate fi cineva pe care l-ai văzut cu coada ochiului, un sunet slab care vine dintr-un loc dosit sau orice de care nu ești sigură. Paranoia și  faptul că nu vezi ce e în spatele tău îți poate da impresia că cineva îți urmărește pașii. 

Este important să înțelegi că e normal ca cineva să se uite la tine

Este important să identifici dacă cineva se uită la tine și, de asemenea, să recunoști că și tu te uiți la cineva. Aceasta este o parte foarte importantă a comportamentului uman, deoarece are legătură cu comunicarea dintre oameni. De la începutul evoluției umane, privirea a fost un instrument puternic pentru a comunica emoții, cum ar fi dragostea, furia și informațiile necesare supraviețuirii. De aceea creierul nostru este specializat în această activitate și suntem mereu atenți la mediul înconjurător.

Tu ai avut vreodată senzația că ești urmărit? Dacă da, povestește-ne despre asta! 

Sursa: brightside.me