Astăzi îți propunem să afli șapte curiozități despre sâni. În articolul de mai jos venim cu informații interesante și deopotrivă picante despre acest organ.

Sânii nu sunt identici

Toată lumea are trăsături asimetrice: un braț mai lung decât celălalt, un picior mai gros decât celălalt, chiar și un sân mai mare decât celălalt. De obicei, sânul drept este dovedit a fi în medie mai mare decât cel stâng.

Prima operaţie de mărire a sânilor

La  începutul secolului al XIX-lea, în Franţa, a avut loc prima operaţie de mărire a sânilor, iar implantul primit de pacientă a fost unul cu grăsime. Înainte să se descopere implanturile de silicon s-au făcut încercări cu tot felul de obiecte, care mai de care mai ciudate: cartilaj de bou, mingi de sticlă, poliester, cauciuc. Bineînţeles, rezultatele au fost dezastruoase.

Foto: clickpentrufemei.ro

Sânii se îngraşă

Sânii sunt alcătuiţi în cea mai mare parte din ţesut adipos, glande mamare şi colagen (responsabil pentru fermitatea bustului). Odată cu trecerea anilor şi înaintarea în vârstă, organismul produce din ce în ce mai puţin colagen, iar în locul lui se formează depozite de grăsime, ce grăbesc lăsarea sânilor. În plus, dacă ne îngrăşăm cu un kilogram, sânii se măresc, conform unor studii, cu 20 de grame.

Există oameni cu un al treilea sfârc

A avea un al treilea mamelon (sfârcul sânului) undeva pe corp se numește politelie.  Aproximativ 3% dintre oameni au un mamelon suplimentar, deși estimările variază foarte mult în funcție de locație. Adesea este confundat cu o aluniță și poate apărea oriunde pe corp.

Unele femei pot avea orgasm prin stimularea sânilor

Potrivit sursei doi specialiști de profil sexual au realizat un studiu aprofundat pentru a susține afirmația că femeile ar putea ajunge la orgasm doar prin stimularea sânilor. Dorian Solot și Marshall Miller au raportat că 1% dintre femeile din cercetările lor au povestit despre capacitatea lor de a avea orgasm prin stimularea sânilor.

Exercițiile pot afecta lăsarea sânilor

Miscarile pe care le faci în timpul exercițiilor fizice pot slabi și întinde ligamentele de susținere ale sânilor tăi. Cu timpul, acestea se pot lăsa. De aceea este esențial să porți o bustieră specială atunci când faci sport.

Cei mai mari sâni

Cei mai mari sâni naturali din lume îi aparțin lui Annie Hawkins-Turner, pe numele ei de scenă, Norma Stitz. Fiecare sân în parte cântărește aproximativ 25 kilograme.

Foto: 9am.ro

Distribuie articolul: