Cu toții avem o prietenă care excelează cu cheltuielile lunare, care irosește puțin și economisește fiecare bănuț pe care îl câștigă cu austeritatea unui călugăr budist. Dar lucrul obișnuit este să nu avem control 100% asupra cardului de credit și să jonglam cu statul nostru de plată imediat ce trecem de a 15-a zi din calendar.

Datele susțin această teorie. Mai mult de jumătate dintre spanioli, 61%, ajung cu dificultate la sfârșitul lunii, potrivit Ipsos Global Monitor. Să ne creștem salariul, de multe ori, nu depinde de noi, dar gestionarea banilor pe care îi avem da. Și de ce să nu încep acum, vara asta? Profită de sărbători pentru a dedica ceva timp cunoștințelor financiare. Lecturi placute, nu foarte ample, care servesc la citit pe plaja sub umbrela si ne pregatesc pentru intoarcerea la scoala. Că educația financiară a fost întotdeauna o problemă în așteptare în societatea noastră și mai mult pentru femei și este timpul să preluăm controlul asupra banilor noștri.

Acestea sunt câteva propuneri privind economia internă care ne fac să transformăm cifrele roșii de la sfârșitul lunii în conturi de economii.

Celia Rubio este asistentă medicală expertă în finanțe personale. Cartea sa Do it well with your money (Încurajează) propune un ghid cu instrumente pentru a avea control asupra banilor și a evita intrarea într-o spirală a datoriilor. Oferă sfaturi simple precum evitarea achizițiilor impulsive și așteptarea de cel puțin 24 de ore pentru a efectua plăți de peste 100 de euro, închirierea unei case în loc de cumpărare (un subiect controversat) sau crearea unui fond de urgență care este echivalent cu între 3 și 12 ori mai mare decât cea a noastră. cheltuieli medii lunare.
A doua propunere a noastră vine de la jurnalistul economic José María Camarero. Crisisphobia (HarperCollins) explică cheile supraviețuirii apocalipsei economice cu exemple despre cum să ne citim factura de energie electrică și să nu ne lăsăm înșelați când contractăm o rată sau înțelegem câți bani ne vor mai rămâne pentru pensie.

Cu toții avem de-a face cu banca. Nu-i lăsa să te păcălească. Eli Defferary arată că tineretul nu este în contradicție cu cunoștințele financiare, în acest caz, despre bancare. Eli este influencer și ne explică tot ce trebuie să știm atunci când cumpărăm o locuință. Cum ar trebui să aplicam pentru un credit ipotecar, necesitatea de a merge la mai multe bănci pentru a putea face o comparație eficientă sau recomandări pentru a ne optimiza resursele precum deschiderea unui cont online, fără comisioane, care să servească drept pușculiță pentru a ne controla mai bine banii .

Și pentru că cunoașterea este putere pentru oricine, fără etichete, Editorial La mar de fácil, pregătit de Asociația de Lectură Ușoară în colaborare cu Fundació Projecte Aura, a publicat How to manage your money, o carte destinată persoanelor cu sindrom Down să învețe să gestionează cu resursele lor. Ușor de înțeles, cu limbaj folosit în mod obișnuit, ilustrații și fonturi mari, astfel încât să nu vă pierdeți în timp ce citiți.

Distribuie articolul: