Daca te-ai plictisit de salata clasică de roșii și castraveți, încearcă una savuroasă din păstăi de fasole verde! Acestea conțin substanțe ca lignani și fitati, care previn cancerul. Păstăile verzi generează energie lent, fiind indicatr în diete – țin saț cu puține calorii. Un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii impiedică asimilarea zaharurilor, datorită conținutului de fibre alimentare al acestei leguminoase și reglează nivelul de zahăr din sânge.

Bloggerița Sabina Rusnac ne dezvăluie o rețetă savuroasă cu păstăi verzi, care se pregătește timp de 15 min maxim și e o garnitură perfectă pentru preparatele din carne sau pește. O poți asocia cu o mână de naut fiert pentru o masa completă la prânz sau cină. Poți folosi și păstăi congelate sau păstăi galbene.

👌E bogata în fibre și nutrienți (magneziu, potasiu, fier și fibre) etc
👌Oferă sațietate și consistență
👌Nu conține ingrediente animale.

Ingrediente:

  • 250 gr teci de fasole verde curățată de codițe și spălate;
  • 1 lingură de sare;
  • 4-5 miezi de nucă.

Dressing:

  • 1 lingură rasă de muștar Dijon pastă;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 lingură suc de lămâie;
  • sare și piper după gust;
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți.

Pregătire:

1. Pune 2 l de apă la fiert. Când clocotește, Adaugă 1 lingură de sare și păstăile curățate de Codiță și spălate. Lasă să fiarbă căteva minute, până când devin moi, DAR nu și-au pierdut de tot culoarea. În funcție de cât sunt de mature, păstăile ar trebui să fiarbă cca 3-7 minute. Dacă simți că sunt crude, mai fierbe-le un pic. Scurge păstăile într-o sită și adaugă cuburi de gheață printre ele ca să oprești procesul de gătire și să păstrezi culoarea verde intens. Când s-au răcit, scurge bine păstăile.

2. Separat, amestecă ingredientele pentru sos. Amestecă păstăile de fasole cu dressingul și usturoiul. Potrivește de sare și piper. Aranjează salata pe un platou și presoară miezul de nucă zdrobit.
Decorează și servește după plac.

Rețeta, dar și alte savori le găsești pe BobulVerde.eu