Dacă v-ați ciocnit măcar o dată de problema căderii părului, atunci cu siguranță ați străbătut internetul în lung și în lat pentru a găsi informații și posibile motive care au dus la acest lucru. Dacă este așa, atunci ați aflat că unul dintre cele mai frecvente motive invocate este stresul. Hairstylistul vedetelor din România, Sorin Stratulat, revine cu un nou episod din seria Mitul lunii, în care vorbește despre legătura dintre căderea părului și stresul.

Stresul cauzează căderea părului?

Sorin Stratulat: „Atunci când vorbim despre stres știm cu toții că stă la baza unui mare număr de afecțiuni. Trebuie să găsim modalități prin care să putem să-l reducem. De cele mai multe ori stresul este cauzat de un stil de viață prea intens, haotic sau dezorganizat. (…) Echilibrul este cel mai greu de obținut.(…) Primele consecințe apar în zona echilibrului intern, a sănătății noastre și atunci apar dezechilibre legate de piele, de unghii, de păr și de starea d ebine în general.

Stresul poate îmbrăca foarte multe forme. De la un stres fizic, la un stres emoțional, la un stres chimic legat de modul în care îl influențăm prin ceea ce mâncăm, de exemplu, chimia noastră internă și modul în care îi furnizăm corpului nostru lucruri de care are nevoie să construiască de exemplu fibre capilare sănătoase.

La nivelul pielii capului stresul se manifestă de multe ori printr-o sensibilitate mărită. Este un prim semn că ceva nu este în regulă acolo. Foarte multe persoane acuză din ce în ce mai mult o sensibilitate la nivelul pielii capului, durere la atingere, o tensiune permanentă. (…) Stresul se poate manifesta foarte bine la nivelul pielii capului. Ce se întâmplă când pielea este în această tensiune permanentă? Păi practic toate funcțiile ei sunt date peste cap: de la cea de circulație, la reglarea sebumului, la funcția de respirație. Și vă dați seama că dintr-o piele stresată nu poate să iasă un păr sănătos, strălucitor, lung, minunat, des”.

Măsuri

Hairstylistul ne îndeamnă să luăm imediat măsuri: „Uneori poate înseamnă o alimentație cât mai corectă, alteori poate înseamnă să te apuci de un program de masaj, să încerci să detensionezi mecanic pielea capului și automat masând muscular și pielea are un beneficiu din acest punct de vedere. Alteori înseamnă, de fapt, să-ți prelungești programul de somn, să-ți îmbunătățești calitatea somnului. Foarte multe dintre voi au dereglări de somn, care duc la probleme mari în general, dar și la căderea părului, și la lucruri care țin de sănătatea acestuia. Poate înseamnă să te apuci de puțină mișcare. să încerci o practică care să te facă să înțelegi că munca este muncă, viața personală este personală, performanța într-o zonă nu înseamnă că tu nu ești ok în alte zone. Să nu mai confruntăm lucrurile.

Stresul poate să apară în diverse perioade, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Fiecare are sistemul lui de apărare”.

Află mai multe din video de mai jos:

Sursa: Youtube.com/SorinStratulat

Vezi și: Dacă îți razi copilul pe cap va avea părul mai des? Explicația hairstylistului Sorin Stratulat (Video)