Noi scumpiri! Acum bonurile la mâncarea de la grădiniță sunt mai mari, iar mai mulți părinți care au copii la grădiniță sunt nemulțumiți de acest lucru.

În toamnă bonul de masă era în medie 180 – 190 de lei pe lună, pentru lunile ianuarie și februarie a crescut la 300 de lei.

Șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, a explicat că este vorba despre majorarea contribuției părinților, de la 8,75 lei la 10,50 lei, ca urmare a scumpirii produselor alimentare.

„Începând cu 1 martie, suma a fost majorată prin ordinul Ministerului Finanțelor, prin care părinților le revine 10,50 de lei/zi, 21 de lei sunt de la bugetul de stat și 3 lei sunt din bugetul municipal, iar per total suma se ridică la 34,50 de lei”, a declarat Andrei Pavaloi.

În municipiul Chișinău sunt 1486 de instituţii de educație timpurie. Datele Biroului Național de Statistică arată că în luna februarie prețurile la produsele alimentare au crescut cu 23,32%. Cel mai mult s-au scumpit legumele – cu 67,3%, ouăle – 43,6%, uleiul vegetal – 24,5%, pâinea – 20,2%, carne ași produse din carne – 17%.

Sursa: adevărul.ro

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: