Desigur, Lilia Ojovan e mama, soția, bloggerița, femeia, jurnalista, moderatoarea și antreprenoarea numele căreia a fost dintotdeauna un exemplu. Ne-am convins de acest lucru și după mulțimea de seminare motivaționale, cu scop caritabil, organizate de Lilu. Cum însă reacțiile publicului nu pot fi controlate, vedeta de televiziune a ținut să răspundă cu un mesaj la felul bolnăvicios în care au reacționat unii internauți, văzânt-o obosită și fără machiaj.

„Parcă e după tabletci”

„Lilu, ce ai facut de ai îmbătrânit aşa de mult? Arătai mai bine când erai la TV”

18403847_1673525015999731_6728987600029750993_oIaca așa… complimente am colectat după ce am postat o poza în care nu sunt machiată, sunt foarte obosită și mult prea nedormită. Și acest mesaj nu e pentru personale care au scris, de fapt comentariul cu „tabletshile” chiar am râs bine. Acest mesaj e în susținerea tuturor mămicilor care se uită în oglindă și nu sunt mulțumite de felul în care arată, pentru cele care nu au oameni care să le încurajeze, care să le spună că au ochi frumoși şi zâmbet nemaipomenit.

Asta e viața mea, asta sunt eu. Pe lângă cea care mă cunoașteți, sunt mamă. Iar o mamă pe cât este de fericită, pe atât e şi obosită. Aceasta e faţa mea, după o noapte de nesomn, după oboseala acumulată, după niște certuri, după niște porții sănătoase de descurajări. E fața pe care nu o ascund, de ce aş face-o? Ar însemna să mint, atât pe mine cât și pe cei din jur. Și cât poți să te minți? Până când sufletul tău devine o umbră, până când uitându-te în oglindă să nu te mai regăsești în imaginea reflectată.

Eu am nevoie uneori să mă debarasez de toate etichetele agățate de mine, de către alții. Etichete care mă obligau într-un fel sau altul să mă ridic la nivelul așteptărilor. Dar eu îmi trăiesc viaţa mea, nu viaţa pe care mulţi şi-o imaginează că o am. Tocmai de asta, foarte des simt nevoia să îmbrac cea mai simplă bluza și pantalonii cei mai vechi din dulap și să merg la cumpărături. Iar atunci când mi se spune „știți că Dvs semănați cu Lilu?” zâmbesc şi nu forțez  nimic să demonstrez că … eu sunt eu.

Știm toate că avem nevoie doar de jumătate de oră să fim lăsate singure în baie (fără intervenția intrușilor mici care vor să cotrobăiască prin produsele de machiaj, să se agaţe de gâtul sau de sânul nostru) ca să ne transformăm din Cenușărese în femei vampe. Păr curat, machiaj și o rochie sexy. Da, noi putem fi și așa.

Dragile mele, sunteți frumoase prin dedicația cu care va creșteți copiii. Sunteți minunate prin efortul de a le face pe toate. Sunteți atât de puternice că rezistați printre atât de mulți oameni care vă taie aripile. Și haideți să ne spunem mai des unele altora cuvinte frumoase, pentru că cele mai frumoase trucuri de machiaj sunt complimentele. Ajunge să aruncăm unele în altele cu glod. Prin noi, lumea poate deveni un loc mai bun pentru copiii noștri”, spune Lilia, în mesajul său.

Trebuie să menționăm că atunci când a pomenit de nopțile nedormite, Lilia avea în vedere și faptul că reușește, pe lângă toate, să modereze și evenimente private. Super-femeie, nu-i așa?

Foto: lilu.md, arhiva personală

Distribuie articolul: