Filmul „Parasites” este numit pe drept revoluționar din motiv că este unica ecranizare din istoria „Oscar” care a obținut premiul „Cel mai bun film străin”, dar a și câștigat premiul principal „Cel mai bun film” (totodată premiul pentru cel mai original scenariu și cea mai bună regie). Dacă nu cunoașteți multe detalii despre activitatea regizorului din Coreea de Sud, Pong Joon Ho, atunci materialul nostru vă vine în ajutor ca să completați lacunele.

Sursă: glamour.ru

Cel mai bun la patru categorii

Filmul lui Pong Joon Ho a devenit triumfător la premiul Oscar 2020. Ecranizarea a fost prezentată în șase nominalizări, dar a câștigat patru dintre ele. Așadar, „Parasites” a câștigat nominalizările: Cel mai bun film străin; Cel mai bun și original scenariu; Cea mai bună regie și adevărata surprindere a fost categoria Cel mai bun film. Ca rezultat, ecranizarea regizorului sud-coreean a devenit primul film străin care a luat premiul principal.

Pelicula îmbină mai multe genuri și anume dramă, thriller și comedie. Ecranizarea a făcut furori până la nominalizarea la premiile Oscar, reușind să se evidențieze la Festivalul de Film din Cannes și a fost primit cu entuziasm la Globul de Aur. Taxele filmului au depășit 175 de milioane de dolari, pe când bugetul era de doar 11,8 milioane de dolari. Ulterior, HBO a anunțat că urmează să pregătească un serial pe motivele filmului sud-coreean.

Într-un interviu de al său, Pong Joon Ho a menționat: „În acest film este dificil să categorisești personajele în bune și rele. Chiar și personajele bogate nu sunt răufăcători tipici lacomi pe care obișnuiești să îi vezi pe ecran. Am simpatizat toate personajele, dar în același timp încercam să păstrez distanța”.

Sursă: glamour.ru

Un fapt curios despre această ecranizare este că nu s-a filmat în case reale, ci în decorațiuni și schițe proiectate în particular de regizor. Pong Joon Ho este unul dintre cei mai solicitați regizori din Coreea de Sud, iar lucrările sale îmbină mai multe genuri cinematografice.

Sursă: glamour.ru

Vezi și: Adele la premiile Oscar! E greu de recunoscut după ce a scăpat de 45 de kilograme (Foto)