Dacă ești printre acele femei care a vizionat serialul „Sex and the City”, atunci cu siguranță ai observat pantofii superbi pe care Carrie îi purta. Aceasta era o simplă jurnalistă, dar era gata să dea și ultimul ban pentru o pereche de pantofi. Putem spune că serialul „Sex and the City” a făcut cunoscuți pantofii creați de Manolo Blahnik în întreaga lume. 

Pantofii designerului italian era cunoscuți și apreciați și înainte de serial, totuși datorită personajului iconic, creațiile lui Manolo Blahni au ajuns în toate colțurile lumii. Au trecut zeci de ani de la încheierea serialului, dar moda pantofilor cu fundă sau cu acea broșă prețioasă abia pornește.

Cred că îți amintești pantofii în care Carrie și Big s-au căsătorit. Superbii pantofi albaștri cu cristale au putut fi văzuți și în continuarea serialului, „And Just Like That”.

Celebrul creator de pantofi Manolo Blahnik a aniversat anul trecut 50 de ani de la înființarea brandului său, perioadă în care a creat unele dintre cele mai frumoase și apreciate perechi de încălțăminte. În cinstea evenimentului, creatorul spaniol a lansat o colecție-capsulă a cărei temă este auriul.

„Pantofii Manolo”, așa cum au fost numiți, nu sunt deloc ieftini. O pereche de stilleto cu celebrele accesorii pot ajunge și la o mie de dolari.

Pentru că pantofii au devenit un fenomen, ar fi fost păcat ca femeile să nu aibă ocazia să își procure pantofi care măcar seamănă cu cei ai celebrului designer. Astfel, brandurile de mass-market au copiat acest model și îi vând ca pâine caldă la un preț mult mai mic. De exemplu, la Zara astfel de pantofi costă în jur de 50 de dolari, poate chiar mai puțin dacă îi prinzi la reducere.

Pantofi asemănători pot fi găsiți și în magazinele de la noi.

Blahnik este probabil cel mai bine cunoscut pentru proiectarea tocurilor stiletto delicate și ușoare, care conferă o sexualitate fină, în timp ce încorporează elemente eterice pentru a obține un aspect plin de farmec, dar sofisticat.

Creațiile sale luxoase și decorative prezintă adaosuri opulente precum lanțuri, pene, blănuri, burete, panglici, inele și brocart de mătase.

Într-o eră a producției în serie, Blahnik este renumit pentru fabricarea manuală a fiecărui prototip de pantof și a colaborat cu cei mai buni designeri de modă din lume – inclusiv John Galliano, Calvin Klein și Yves Saint Laurent – pentru a proiecta pantofi care să se coordoneze cu colecțiile lor de îmbrăcăminte sezoniere.

Dacă v-a plăcut acest articol puteți privi și filmul documentar „Manolo Blahnik – The boy who made shoes for lizards”.