Torturile sunt nelipsite la zilele de naștere ori când mergem avem oaspeți. Gusturile sunt diferite și nu se discută. Dar, mereu suntem în căutarea unui tort inedit. Astăzi, vă prezentăm rețeta unui tort, pandișpan cu fructe. 

Ce ingrediente avem nevoie pentru a face pandișpan cu fructe.

Ingrediente:
3 ouă
1 cană de zahăr
1 linguriță de vanilie
1 cană de făină
1 și 1/2 linguriță de praf de copt
1/4 cană de lapte proaspăt
1 conservă de lapte condensat
1 cutie lapte evaporat
1 cutie de smântână de lapte (sau frișcă)
Căpșuni și piersici
Crema Chantilly pentru decorare

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 350° F. Puneți ouăle și zahărul într-un castron mediu și bateți până devine spumos, aproximativ 3 minute. Adăugam vanilia și continuăm să batem la viteza medie. Cerneți făina și praful de copt de trei ori. Adăugați o treime din ingredientele în amestec. Adăugăm laptele proaspăt deodată și încorporăm bine. Adăugăm restul de făină. Se toarnă într-o tavă rotundă unsă și făinată cu diametrul de 9,5 inchi (24 cm) și se coace timp de 25 de minute sau până când o scobitoare introdusă iese curată.

Când este gata, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se odihnească 5 minute. Se scoate din matriță și cu o scobitoare sau o furculiță fă niște găuri pentru ca laptele să pătrundă mai ușor.
Amesteca imediat laptele, separă-le în jumătate, (puneti o jumatate la frigider) și adăugați jumătate din amestec câte puțin până se absoarbe complet de pandișpan. Lăsați-l să stea până se răcește complet și puneți-l la frigider peste noapte.

Decorați-l cu frișcă și fructe.


Notă: Cealaltă jumătate din amestecul de lapte o puteți îngheța pentru a face mai târziu o prăjitură, sau, dacă doriți să o faceți pe cea din fotografie; coaceți 2 bucăți de pandișpan, adăugați jumătate din amestecul de lapte la prima pâine (nu uitați să faceți găuri cu scobitoarea, întindeți frișcă și fructe (căpșuni proaspete sau piersici în sirop), puneți a doua bucată de pandișpan deasupra și adăugați restul de cremă. Se pune la frigider peste noapte, se decorează cu frișcă și fructe.

Distribuie articolul: