Deși nu este neapărat un factor decisiv în conceperea unui bebeluș, acesta poate facilita parcursul spermatozoizilor și a mediului prin care aceștia trec. Un lucru curios și bine de știut pentru cuplurile care planifică să devină părinți este faptul că orgasmul este de mare ajutor. Cum explică specialiștii acest lucru, ne explică gyneco.md.

Femeia poate rămâne gravidă și fără a avea orgasm, dar este dovedit științific cum și de ce orgasmul ajută la procesul de concepere. 

Deci, excitarea calitativă și orgasmul femeii duce la:

  • Vaginul se mărește în volum
  • Lubrifierea devine mai multă
  • Aciditatea se micșorează, spermatozoizii fiind activi în mediu bazic
  • Colul uterin se deschide și devine permiabil pentru spermatozoizi, aceștia ajung în col în 1-2 min (în comparație cu 30 min în cazul absenței excitării și orgasmului femeii)
  • Mușchii uterului se contractă, astfel încât spermatozoizii pot ajunge mai repede spre ovul
  • Spermatozoizii devin mai activi, au o mobilitate mai mare

Dar oare când este momentul optim pentru ca femeia să aibă orgasm: înaintea ejaculării partenerului, în timpul, adică concomitent sau după ejacularea partenerului?

Este dovedit că optimal este ca femeia să ajungă la orgasm la 3-4 minute după ejacularea partenerului.

Optimalitatea acestei opțiuni se explică prin faptul că, în acest timp, sperma atinge activarea maximă, iar contracțiile uterine, precum și relaxarea acestora, ajută sperma să pătrundă mai repede în cavitatea uterină și în trompele uterine.

Astfel, orgasmul este mai mult decât un mare ajutor pentru cei care încearcă să conceapă un bebeluș.

Citește și: 8 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre infertilitate

Sursa: gyneco.md