Producătoarea proiectului muzical Elle, din care fac parte, în prezent, Natalia Barbu, Dara și Ale Blake, a făcut publică, astăzi, decizia înaintată de Comitetul de organizare „Eurovision Song Contest 2016”. În răspunsul oficial, este anunțată respingerea solicitării de a participa la competiție cu o altă piesă decât cea indicată inițial, în dosar.

În răspunsul oficial, primit din partea Comitetului de organizare, este indicat că „membrii au ajuns la concluzia că înlocuirea unei piese cu alta înseamnă, de fapt, aplicarea la concurs a unei noi piese muzicale după expirarea termenului stabilit”. De asemenea, este făcută publică „decizia unanimă” de a respinge solicitarea înaintată de producătoarea Alla Donțu.

12395366_10208053728730164_1732254862_n (1)

Totodată, membrii Comitetului recomandă producătoarei Elle „să înlocuiască persoana retrasă din componența colectivului muzical cu o altă solistă, acțiune ce corespunde prevederilor regulamentului, următoarea etapă din concurs urmând să aibă loc mâine, pe 19 decembrie, în studioul Nr.2 al Televiziunii Naționale.”

De fapt, recomandarea organizatorilor vine după ce Alla Donțu a prezentat, oficial, numele celei de-a treia soliste care urmează să o înlocuiască pe Tania Cergă, retrasă din cursă „din motive personale”. Este vorba despre interpreta română Ale Blake, cu nume real Alexandra Mandalache.

În condiția respingerii solicitării înaintate de producătoarea proiectului, ar înseamna că Elle trebuie să evolueze în cadrul următoarei etape cu piesa „Tare”, înscrisă inițial, și nu cu „Extaz” – piesa care corespunde noului format, după plecarea Taniei Cergă.

Foto: Maria Chi, pentru SALT Moldova, Alla Donțu