Prezentarea Gucci din cadrul Săptămânii Modei de la Milano, de acum câteva zile, a stârnit controverse în mediul online. Criticate întens au fost ținutele pentru bărbați propuse de brandul celebru pentru sezonul toamnă iarnă 2020-2021.

Cei de la Gucci au adăugat culoare și strălucire ținutelor bărbătești. Până aici, nu e nimic neobișnuit. Creativitatea designerilor a atins noi culmi, atunci când și-au prezentat viziunea asupra modei masculine pentru sezonul rece. Creatorii de modă au trimis manechinii pe podium îmbrăcați în haine, pe care le-am urmărit până acum… purtate mai mult de femei.

Carouri, stofe metalizate și croială tipică modei anilor ’70 (nr stilul hippie), ținute accesorizate cu bijuterii, poșete și eșarfe.

Potrivit internauților, ținutele prezentate au fost mult prea feminizate și deși este vorba despre un show de modă, care trebuie să epateze, să atragă atenția, cele mai multe comentarii au fost fie negative, fie amuzante.

„Opriți planeta, eu cobor”, „Frumusețea acestei ținute, poate fi citită pe fața modelului”, „Unde este bunul gust?”, „Ce filosofie stilistică este în spatele acestei capodopere…”, sunt doar câteva comentarii „cuminți” la adresa imaginilor.

Nu suntem noi în măsură să ne dăm cu părerea asupra acestei colecții, cert este că nu tuturor le-a venit pe plac abordarea designerilor. Credeți că articolele vestimentare sunt purtabile?

Urmăriți întreaga prezentare Guggi, în video de mai jos:

Foto: Vogue.it