Victor Nistorică se reîntoarce în copilărie ori de câte ori pășește pragul brutăriei din satul Bardar. De când administrează această afacere a reușit să afle câteva dintre secretele drumului pâinii, dar râde și spune că mai are încă multe de învățat. Managerul povestește că, de fapt, întreaga activitate, întreaga magie, întregul sens se petrece în alte încăperi, nu în biroul său. Acesta le-a povestit colegilor de la AGORA, în proiectul „Oameni ca Tine”, despre cum respiră o brutărie și ce l-a făcut să se întoarcă acasă pentru a o dezvolta.

Dacă i-ar fi spus cineva acum câțiva ani că va ajunge să administreze o afacere bazată pe aluat, umpluturi, plăcinte, colaci și pâine, Victor Nistorică ar fi râs. Ani de zile a lucrat în multinaționale internaționale, a călătorit în zeci de țări și a coordonat business-uri în diverse destinații din Europa Centrală și de Est.

Am fost atras de faptul că am descoperit că este o rădăcină de produs tradițional care poate fi îmbrăcat într-o haină modernă…

Așa a început aventura sa de la Bardar. A tratat această nouă experiență ca pe o șansă de auto-dezvoltare. Spune că este pasionat de felul în care oamenii pot crește și se pot schimba spre bine din punct de vedere profesional. A început prin a-și cunoaște colegii, prin a le afla temerile, planurile și dorințele. Îi provoacă în permanență la discuții sincere și este convins că adevărul se ascunde undeva, într-un mijloc de cuvânt.

Eu, de obicei, sunt motivat prin a crește oameni, afaceri, pentru a mă dezvolta profesional. Am simțit că aceste lucruri se pot întâmpla aici.

Vorbește cu admirație despre fondatorii brutăriei, Victoria și Sava Plugaru. Spune că anume ei, prin cunoștințele și priceperile pe care le dețineau au reușit să ridice de la zero clădirea și să construiască conceptul care este cunoscut de mulți moldoveni de mai bine de 20 de ani. De aceea, când a preluat gestionarea afacerii a simțit pe umeri o imensă responsabilitate pe care a avut nevoie de timp pentru a și-o asuma și pentru a o putea face să meargă în pas cu vremurile.

„Am înțeles că nu știu nimic și am început să învăț…”

S-a bazat încă de la început pe echipă și și-a făcut o prerogativă din ideea de a-i uni pe oamenii care muncesc în fiecare zi pentru a aduce pâine și plăcinte calde pe mesele moldovenilor.

Desigur, acolo unde lucrează mulți oameni, nasc și multe situații neprevăzute, se aprinde conflicte și se încing dezbateri. Victor Nistorică depune tot efortul pentru a menține pacea în echipă și pentru a le oferi celor cu care își petrece cele mai multe zile din an un adevărat confort emoțional.

„Sunt obsedat de o bună atmosferă în echipă. Sunt dependent de comunicarea zilnică cu oamenii…

Ceea ce a început acum aproape doi ca o aventură, s-a transformat între timp într-o mare pasiune. Anume ea, pasiunea, îi oferă aria de plutire și îl ține pe Victor Nistorică consecvent pe drumul pe care merge. Anul 2020 ne-a pus la încercare pe toți. Nici brutărie de la Bardar nu a fost scutită de provocări.

Nistorică spune că au fost multe momente când habar nu avea ce le va aduce ziua de mâine, dar de fiecare când puterile păreau să-l părăsească, puterea pasiunii pentru lucrul bine făcut îi întindea mâna și în ridica de jos.

Pasiunea este cea care te ține în timpurile critice…

O altă forță pentru care Victor Nistorică ar întoarce munții și care îl ajută să întoarcă munții este familia. Recunoaște că parcursul profesional i-a furat, deseori, momente petrecute alături de oamenii dragi, dar știe că indiferent de direcția din care bate vântul, există un loc în care este așteptat și iubit. Spune că dejunurile savurate pe terasă sunt cele mai memorabile momente ale zilei, iar serile în care își povestesc întâmplări și fac planuri de viitor sunt balsam pe suflet.

Continuarea poveștii o poți vedea pe AGORA.md.