Te-ai săturat de ochiurile obișnuite și vrei să încerci altceva? Aceste ouă cremoase te vor cuceri de la prima înghiţitură. Sunt diferite de orice omletă pe care ai încercat-o până acum, iar reţeta îi parține faimosului bucătar britanic Gordon Ramsay.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 50 ml smântână lichidă (25-30 % grăsime)
  • 1 lingură de unt
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • frunze de ceapă verde, opţional
  • 3-4 roşii cherry, pentru decor
  • pâine neagră, pentru servit

Preparare:

Într-o tigaie antiaderentă neîncălzită pui, de la început, ouăle sparte (dar nebătute), untul rece, smântâna lichidă, sare şi piper.

Transferi vasul pe foc mic şi începi să amesteci cu o spatulă de lemn sau de silicon. Amesteci încontinuu, până ce compoziţia este omogenă, dar se şi găteşte în acelaşi timp. Când începe să aibă consistenţa unei omlete, o iei de pe foc, dar o mai ţii în tigaie jumătate de minut şi continui să amesteci.

La final adaugi frunzele de ceapă tocate.

O serveşti fierbinte, pe felii de pâine neagră sau de secară, decorată cu roşii cherry.

Sursa: Clickpoftăbună.ro

Vezi și: Crocanți, dulci și aerați. Biscuiți cu fulgi de cocos, prea buni, prea gustoși (Foto)

Distribuie articolul: