Începând cu 27 februarie, elevii din instituțiile de învățământ general sunt așteptați la probele olimpiadelor raionale și municipale. La fel, întrecerile zonale sunt planificate și pentru studenții din instituțiile de învățământ profesional tehnic. Despre aceasta informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, informează AGORA.md.

Participanții urmează să se prezinte fizic în cadrul instituțiilor unde se vor desfășura probele scrise ale olimpiadelor, precizează Ministerul Educației.

În condițiile în care pe teritoriul țării sunt aplicate restricții în contextul pandemie COVID-19, concursul se va desfășura în baza unor instrucțiuni.

Astfel, responsabilii din cadrul instituțiilor, unde se vor desfășura probele, urmează să fie informați despre „Instrucțiunile privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19, aplicate la organizarea olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu”.

Amintim că, potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Educație, 363 de elevi au fost testați pozitiv la COVID-19, iar alți 6.602 de elevi se află în regim de autoizolare. La fel, la 22 februarie, 15 instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei, ca și în cazul a 261 de clase.