Cu sufletul la gură o urmărim pe Olga Țăpordei care este absolut determinată să devină prima femeie din Republica Moldova care cucerește Everestul! Momentan, pagina ei de Instagram s-a transfort într-un canal ce-i transpune pe internauți direct acolo – la 5364 m altitudine spre Everest. Pe lângă aceasta, Olga are grijă să se împărtășească cu cele mai valoroase lecții pe care i le oferă această experiență, una dintre acestea este despre răbdare. 

Uneori, cu totții ajungem să ne pomenim în momente în care ne confruntăm cu o lipsă acută de răbdare, totuși aceasta este extrem de importantă în viețile noastre mai ales atunci când este vorba de realizarea unor țeluri grandioase. În a cuceri Everestul, la fel, este necesară foarte multă răbdare – așa suține Olga Țăpordei, care a venit cu un set de lucruri pe care le-a învățat aflându-se în această interesată experiență – cea de a escalada Everestul.

10 lucruri despre cum simt eu „RĂBDAREA” sau cum s-o ai când nu mai ai răbdare, de la capătul lumii, sau la 5364 m altitudine spre Everest

  1. Ne focusăm pe partea bună. Toți cei din echipă suntem cu toții sănătoși și voioși.
  2. Suntem recunoscători pentru fiecare clipă de liniște și de prezență.
  3. Învățăm de la munți să fim demni și răbdători. Munții ne învață asta.
  4. Acordăm timp pentru un respiro. Pe Everest, în mod conștient, nu automat, am ridicat piciorul de pe accelerația cotidiană și m-am lăsat să fiu: liberă, adevărată, simplă, să fiu. În moment.
  5. Lăsăm spațiu gândurilor. Știți că uneori viața e stresantă: Da! Eu îmi propun, și Da! Și acasă le reușesc pe toate, dar asta pentru că mă trezesc zilnic, la 5 dimineața. Aici avem timp să procesăm gândurile noastre, să visăm cu ochii deschiși, să ne încălzim cu cele mai frumoase amintiri.
  6. Ne amintim în fiecare moment că this is kind of one life time experience. Mai ales în momentele în care este greu.
  7. Învățăm să ne gestionăm propriile emoții. Unul dintre cele mai apăsătoare momente a fost atunci când am aflat că doi dintre colegii noștri din Everest 2021 au pierdut viața. Sincer, acel eveniment mi-a dat peste cap ziua respectivă, dar am analizat și am înțeles că eu nu mai am cu ce să-i ajut. Și am știut că trebuie să am grijă să duc la bun sfârșit această misiune: pentru mine, pentru țară și pentru cei care poate au visat, au urcat, dar nu au ajuns acasă la familia lor, în țara lor.
  8. Învățăm să integrăm în ecosistemul personal „Arta de a nu face nimic” – iată aici, prieteni, aici la mine merge greu procesul. Eu, din fire sunt driven, ambițioasă, go-getter, bazată pe acțiune. Tare greu îmi vine să… Iau și să stau. A 2-a zi de odihnă, după a 2-a aclimatizare, nu știam “ce să fac cu mine”. Dar încerc, cu răbdare! Fraza „Dolce far niente” sigur nu e despre mine! Sau…nu aici😅
  9. Zâmbim, zâmbim și zâmbim. Dacă mușchii sunt obosiți, zâmbim pe interior. Știți fraza „Fake it till you make it”? Păi, sunt așa momente în viață, iar noi suntem aici să răzbatem!
  10. Chiar dacă SCOPUL este să fim acolo, la 8848 m înălțime, deasupra lumii, suntem aici și pentru proces”, a scris Olga în una dintre postările ei pe Instagram.

„Pentru că de fapt procesul este ceea ce ne învață adevăratele valori.”

„BONUS: Când crezi că nu mai poți, 100% mai poți oleacă!”

Nu în ultimul rând Olga a ținut să-și informeze urmăritorii despre care este situația la moment, aceasta i-a asigurat că totul este bine, lucrurile evoluiază conform planului. De asemenea, aceasta le-a oferit și anumite informații despre situația meteorologică. Menționăm că această postare a fost publicată la data de 19 mai.

„Situația meteorologică (vântul de 70 km/H) și temperatura de vârf de -37 lasă un pic de dorit sau de așteptat sau de răbdat, cam aproximativ încă… nu avem idee câte zile, până la push summit. Cine a fost în munți, știe cât de lent se scurge timpul. Iar aici, la Everest Base Camp, timpul trece de 5364 ori mai… altfel. Ceea ce este bine pentu introspecție și pentru vizualizarea obiectivului”, spune Olga Țăpordei.

Amintim că Olga Țăpordei poate fi urmărită pe pagina sa de Instagram, unde aceasta are grijă să-și țină urmăritorii informați despre evoluția de care are parte în cadrul procesului de cucerire al Everestului.

Sursa foto: Instagram