Olga Manciu, make-up artistul oficial al companiei AVON în Moldova, a fost invitata echipei Ea.md. În timpul live-ului pe Facebook, artista a pus pe masă toate cărțile și ne-a povestit cum să avem grijă de chipul nostru în sezonul de iarnă, dar și cum să ne machiem de sărbători. Nu am omis subiectul tendințelor în materie de machiaj, în anul 2018.

Dacă vara fugim de fondurile de ten cu o putere de acoperire mai mare, atunci iarna anume acestea sunt aliații noștri în frumusețe. Înainte de a aplica fondul de ten, atenționează Olga Manciu, fața trebuie hidratată.

„Cremele hidratante pe care le folosim trebuie să aibă neapărat factor de protecție solară. Deși noi nu vedem soarele, razele ultraviolete sunt foarte dăunătoare. Efectul poate fi observat atunci când mergem la munte. Revenim bronzați, așa că da, suntem expuși rău la razele ultraviolete. Eu optez pentru un fond de ten cremos, cu o acoperire mai mare, deoarece conține vitamine și hidratează tenul. Îi conferă un strat de protecție, iar fondurile de ten pe care le folosesc eu au factor de protecție solară. În general, iarna eu optez pentru texturi cremoase. Dacă vara pare că strălucesc și creăm impresia de transpirație, atunci iarna e nevoie de acea senzație „shine bright like a diamond”. Se va combina perfect cu sclipirea zăpezii de un alb imaculat.

Iarna, e foarte ușor să traumezi buzele. Vântul și gerul își fac treaba bine, astfel încât nu de puține ori ne pomenim cu buzele uscate. E greu să te abții de la mușcatul buzelor pentru a înlătura pielea moartă. Olga Manciu vine cu o soluție salvatoare.

„Neapărat folosim balsamuri sau rujuri hidratante, dar recomand și exfolierea. Putem face un scrub din zaț de cafea cu puțină cremă sau din zahăr cu serum pentru față. Amestecăm ingredientele, exfoliem, masăm cu mișcări circulare. Astfel circulația sangvină se îmbunătățește, iar stratul de piele traumat se elimină, buzele devenind moi. Apoi aplicăm orice ruj ne dorim.”

Cât despre petrecerile corporate și cele din noaptea dintre ani, Olga Manciu recomandă machiajul îndrăzneț. Smokey eyes dă foarte bine la asemenea evenimente, dar nicidecum combinat cu rujurile în culori aprinse. Regula „accentuăm ochii sau buzele” se aplică tot timpul. Se recomandă genele false și codițele extravagante pe pleoape.

„Un smokey eyes e ceea ce trebuie. Buzele nu trebuie să fie într-o culoare mult prea întunecată în acest caz. Un fard cremos cu sidef auriu e perfect! Apropo, auriul și negrul se vor purta mult în anul 2018. Așadar, dacă pe pleoape purtăm negru, atunci pe buze aplicăm un gloss auriu sau cu sidef. Și invers, dacă pe ochi avem un fard cremos în nuanțe de bronz, auriu, culori metalice, pe buze – negru, de ce nu?”

Foto: Pinterest

În 2018, la putere vin rujurile corai și oranj.Olga spune că giganții din industria make-up dau undă verde la purtarea lor chiar și în timpul zilei. Există însă o condiție: alte accente, decât cel de pe buze, pe față nu se mai pun. Simplitatea este cheia eleganței adevărate, vorba lui Coco Chanel. 

P