Mărirea prețurilor se pare că nu se mai oprește în țara noastră. Oamenii din Chișinău și suburbii au dat năvală în piața centrală din capitală, pentru a cumpăra sare. Cei mai mulți au făcut-o de teama provocată de unele zvonuri că nu va mai fi sare, așa că unii au cumpărat pachete pentru o perioadă mai îndelungată.

Astfel, rafturile s-au golit rapid, chiar dacă prețul aproape că s-a dublat peste noapte, ajungând la 12 lei kilogramul. Deși s-au arătat nemulțumiți de această scumpire, cumpărătorii au stat la cozi imense, pentru a se aproviziona.

Totodată, Ministerul Economiei îndeamnă lumea la calm și declară că nu există motive de îngrijorare, deoarece țara noastră dispune de rezerve suficiente.

În contextul unui război atroce și țara vecină, început în data de 24 februarie, 2022, economia Republicii Moldova cunoaște schimbări în lanț. Se pare că zvonistica joacă și ea un rol important în mecanismul de stabilire a prețurilor. Astfel în data de 9 martie, rafturile de sare au început a fi golite, chiar dacă prețul a crescut de 2 ori peste noapte.

Sursa: Tv8

Vezi și: „Nu există vreun risc ca Moldova să rămână fără motorină”, Vladimir Bolea, deputat PAS

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: