Pot fi prinse oriunde se găsesesc doi stâlpi, copaci, țevi sau orice poate servi drept suport. Mihaela Boboc este proaspăt licențiată în arhitectură și construcții, lucrează pentru o companie de construcții în calitate de tehnician cadastral. A absolvit colegiul de construcții, specialitatea Cadastru și organizarea teritoriului. La toate astea se adaugă pasiunea tinerei din Chișinău pentru yoga. E convinsă că oamenii ar trebui să se focuseze cel mai mult pe armonia dintre trup, minte și suflet. Este vegetariană, îi plac animalele și dacă ar putea, le-ar lua pe toate animalele fără adăpost acasă. Nu degeaba am început povestea cu scurte date biografice. Voiam să înțelegem mai bine de ce un omuleț ca ea s-a gândit într-o zi la...hamacuri. Anume pentru că se pricepe la construcții și ține la legătura cu natura, Mihaela e convinsă că hamacurile sunt mai eficiente decât orice rețea socială atunci când vine vorba despre comunicare și decât orice gadget de pe glob dacă vorbim despre relaxare. Imediat vă explicăm. Vedeți interviul. 

Mihaela, riscantă afacere ai pornit. Chiar vezi moldovenii cărând după ei hamacuri la distracții? Cei mai mulți se relaxează excelent pe o terasă, la o halbă de bere.
„Doresc să împart senzația pe care o oferă lenevitul în hamac. E un atribut foarte simplu, însă emană o euforie inexplicabilă, un feeling de libertate și degajare maximă. Te face să profiți mai mult de timpul petrecut în aer liber, parcă te dizolvi în el. Nu înțelegi cât e de fain să stai în hamac până nu încerci! În așa mod dorim să promovăm socializarea în aer liber în locul mijloacelor de comunicare prin rețelele sociale. Să uităm de gadgeturi și să admirăm verdele din jur! Nu e deloc complicat să „cari hamacurile după tine”, așa cum zici tu. Ele sunt prevăzute a fi simple în exploatare, fixare și transportare. Le confecționăm din materiale calitative, funia este foarte rezistentă, este funie pentru alpiniști, care se leagă foarte simplu de copac, stâlp sau orice altceva pe post de stativ fără a avea nevoie de agățător metalic ce te obligă să găsești un orificiu de care să le fixezi, iar hamacul este din stofă sintetică densă, ceea ce face ca rezistența hamacului să fie de până la 300 kg, este plăcută la atingere usor de întreținut și gama de culori e foarte veselă) și sunt  mai plăcute comparativ cu alea din plasă!”
18948947_1380322578711592_1178555545_o
Nu îți este frică de concurență? Prin ce se deosebesc hamacurile tale de cele existente deja pe piață?
„Hamacurile pot fi personalizate la cerință. Husa rucsac permite transportarea lui cu ușurință, toate astea la un preț accesibil pentru toți, spre deosebire de hamacurile industriale, confecționate din materiale mai simple dar mult mai costisitoare. Hamacurile din plasă sunt incomode în exploatare, iar cele ce se agață cu mai multe șireturi prezintă mici pericole: șiretul se subțiază în timp, în plus se încâlcesc. Hamacul nostru e ca un buzunar din care nu ai cum să cazi, deci sunt și sigure și te acomodezi ușor să îl folosești.”
19724211_1408862882524228_885773101_o
Cine a gândit designul? Și cine le coase? 
„Designul a fost inspirat din mai multe tipuri de hamace, principiile de agățare și confecționare sunt diverse, am hotărât că anume acesta simplifică maxim efortul utilizatorului. Le coasem la croitorie.” 18944960_219242905261119_1105584131_n
Cum se agață de copaci, stâlpi și tot ce poate prinde bine în natură, sub cerul liber?
„Nodul marinăresc este unul simplu și extrem de sigur! Funcționează conform principiului: greutatea persoanei care cade pe hamac strânge nodul și mai tare, apoi este simplu sa îl dezlegi.”
19873699_1408862829190900_614775270_n
Dacă tot îți place să faci Yoga, să petreci timpul în sânul naturii, zi-mi cât de des scoți hamacul la plimbare?
„Mergem foarte des în parc cu ele, după serviciu și în weekend, oricând avem nevoie de o relaxare „urgentă”. Dar hamacele pot fi utilizate și în călătorie sau în grădina proprie. E același pat, doar că suspendat, ceea ce îl face mai fain. Oricând te simți obosit în drum, faci un popas între doi copaci și lenevești fara remușcări . Invit prietenii să se alăture ca să se acomodeze cu această idee, pentru că de multe ori vizual nu hrănești suficient curiozitatea, trebuie să încerci … ca apoi să nu mai ieși din el. E contagios, să știți!”
18902658_219242888594454_1328646561_n
În orice poiană se poate crea o sală cu hamace în loc de scaune sau altă mobilă de terasă. Se leagă de mai mulți copaci și atunci mai mulți prieteni pot sta la sfat, într-o poziție comodă pentru ei, ore în șir. Banalele plimbări cu câinele sau copiii, sesiunile de teambuilding și lucrul la calculator pot deveni mult mai palpitante grație hamacurilor care măsoară 13 metri în lungime. De aceea, este preferabil să fie legate de copacii poziționați la o distanță de 7-8 metri.