Regizorul Aksinya Gogh a filmat 45 de camere și aproape 600 de opere de artă din colecția Muzeului Ermitaj, utilizând doar un smartphone performant. Dacă nu ați vizitat acest muzeu niciodată și nici măcar nu planificați să o faceți, atunci vă vine în ajutor filmul regizat de către Aksinya Gogh. 

Sursă: glamour.ru

Filmul în sine cuprinde o zi din viața muzeului. Acesta durează cinci ore, în care poți vedea aproape 600 de capodopere. Aksinya a menționat că acesta e primul ei proiect de acest tip și este mulțumită de lucru cu echipa sa.

„Pentru mine, acest muzeu este un personaj special. Este protagonistul călătoriei noastre, ce își trăiește propria viață, independent. În acest proiect, pentru mine a fost importantă conexiunea timpului, sau mai bine zis arta ce persistă în afara lui. Sper ca publicul să găsească pentru a fugi din rutină într-o frumusețe meditativă”, a spus Aksinya.

Sursă: glamour.ru

Pe lângă operele de artă vizualizate în rezoluția 4K, publicul va avea posibilitatea să vadă și compozițiile, autorii cărora sunt Roman Litvinov, Anton Shwartz și Gabriel Prokofiev, de asemenea vor putea admira spectacole coreografice și manifestarea pianistului Kirill Richter.

„Noi prezentăm un film experimental, unic, ce ne dezvăluie un alt unghi din care poate fi privit muzeul. Filmul scoate în evidență călătoria omului prin muzeu, care într-o formulă meditativă privește fiecare capodoperă în parte, fapt ce educă publicul să descopere adevărată imagine a muzeului. Chiar dacă a fost filmat, utilizând noile tehnologii, filmul accentuează varianta clasică a muzeului și opera clasică. Prezintă Ermitajul, aparent, obișnuit, dar dintr-un unghi neobișnuit”, a declarat directorul general al Muzeului de Stat, Mihail Piotrovsky.

Sursă: glamour.ru

Toată excursia a fost filmată cu un iPhone 11 Pro, toate setările cum ar fi ISO, focusarea au fost controlate cu ajutorul unui Apple Watch printr-o aplicație specială. De remarcat că la finalul filmărilor, bateria telefonului avea încă 19%.

Sursă: glamour.ru

Distribuie articolul: