Masca de protecție s-a întors. Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală, începând de ieri, 4 iulie. Conform ialovenionline.md, măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu Covid-19. De asemenea, secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus. 

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la Covid. Cei cu forme ușoare au fost externați, 2 sunt spitalizați cu alte patologii concomitente. Facem dezinfecție, am strâns toată lenjeria și o prelucrăm, este testat tot colectivul Secției. Trebuia rupt acest lanț, pentru că oamenii vin din alte instituții, de la domiciliu, e greu de spus de unde a pornit. Dar ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, a declarat Dinu Șargu.

Ce ține de orașul Ialoveni, numărul cazurilor de Covid crește alarmant. Cifrele sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât săptămânile precedente.

„Situația nu este bună. Avem în supraveghere medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu Covid, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar 5 sunt internate. Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decât săptămânile trecute, nu mai spun de săptămânile în care erau câte 1-2 cazuri”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

„Problema principală este nevaccinarea. Din păcate, pe orașul Ialoveni, rata vaccinării este în jur de 30%. Toate vaccinurile sunt disponibile în continuare și insistăm ca populația să vină să se vaccineze, însă, din păcate, oamenii s-au relaxat. Numărul de cazuri a scăzut și s-a făcut impresia că am scăpat, dar este o impresie greșită, nu e deloc așa”, a mai spus șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Sursa: ialovenionline.md

Distribuie articolul: