Recent, pe platforma Instagram, a fost inițiat un „proiect” prin care femeile își arată corpul așa cum este el, fără editări sau modalități de a poza astfel încât să ascundă „defectele”. Această provocare a fost pornită cu scopul de a încuraja toate femeile să-și iubească corpul așa cum este el și să se mândrească cu ceea ce au.

Totul a început de la prezentatoarea de la TV8, Cristy Mironcik, cea despre care știm că este o persoană carismatică, energică, cu un simț al umorului bine dezvoltat. Tânăra nu s-a stânjenit să-și arate propriul corp fără niciun filtru sau editare. „Perfectă cu imperfecțiuni”, a scris Cristy sub fotografia publicată, unde apare în costum de baie compus din două piese. Așa a pornit provocarea de a celebra naturalețea și dragostea pentru propriul corp, după o simplă imagine postată pe Instagram.

Una dintre primele femei care a aderat la această mișcare este bloggerița Sveta Sarmaniuc, care a publicat o poză cu vergeturile de pe abdomenul ei.

„Mult m-am gândit să postez sau nu această poză! Eu nu am complexe, și tare îmi iubesc corpul, dar îmi era frică de reacția publicului! Lăsați-o mai jos! Vă voi fi recunoscătoare! Chiar și pentru cele negative.

Ce vreau eu să spun cu această poză?! Ceva important pentru mine! Mesajul meu principal ce încerc să-l redau pe blog este ACCEPTARE, acceptarea se manifestă în tot! Acceptarea fiecărei liniuțe ce s-a conturat după două nașteri! Nu-mi place că corpul femeilor a devenit o modă, vreau să fie la modă să fii sănătoasă și fericită! Cu anii ne schimbăm mereu, iar noi femeile avem o perioadă care ne transformă total, sarcina și nașterea copiilor se tatuează direct pe corpurile noastre, rar când cineva rămâne fără semne! Eu sunt o excepție, eu chiar văd în tot asta frumosul! Dar foarte multe femei se complexează! De ce? Doar toate aceste kg în plus, vergeturi, celulită, sâni deformați vorbesc doar despre faptul că noi am dat naștere unor oameni, unor viitori ingineri, profesori, politicieni, muzicieni, pictori etc. Noi suntem creatori de frumos, și nimic decât frumos nu poate să redea aceste semne!

Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să avem grijă de noi, nu, trebuie, dar nu trebuie să ne rușinăm de ceea ce nu mai putem schimba! Trebuie să iubim fiecare bucățică din noi! Important e să te simți tu bine, frumoasă și sănătoasă, standardele frumuseții se schimbă! Frumusețea feminină nu este într-un corp „perfect” ! De fapt cine a hotărât cum este perfect??? Poate noi suntem perfecțiunea?!”, a scris ea.

Următoarea femeie, care a avut curajul să-și arate corpul celor câteva mii de urmăritori, este jurnalista Dina Zaiaț. Ea a postat o fotografie în care își arată corpul ei în stare relaxată.

„Asta nu e o postare despre mine, asta este o postare despre noi toate. Cele care admirăm și promovăm self love și curajul de a fi tu însuți… dar așa… pe conturile străine. Iau Masha Davai, ia uite americancele! Bravo! Le admirăm, le aplaudăm… Foarte Comod, nu zic nică 😂

Da noi ci? Ședem în poze glamuroase și ne facem că body positivity… Pentru că UNELE poze ale noastre (ai și tu din acestea 100000000%) mai bine le înghiți cu tot cu telefon decât să le arăți cuiva, dapoi să le postezi Public! Și asta ce spune despre noi? Corect. Că taracanii din cap trebuiesc răriți și că ne-am lăsat influențate de glamourul perfecționist și ne-am lăsat presate de anturaj. Iar asta e stupid, absurd și ipocrit. Dacă tu nu ești sinceră cu tine, cum să fii cu alții? Adicătelea, eu mă lupt cu ceea ce singură sunt. Do you get it?

Fuck it. Instagramul moldovenesc are nevoie de o altă față. Eu am nevoie de mai mult adevăr spus mie însumi. Noi avem nevoie de exemple realiste, ca @cristymironcik și @sarmaniuk, fetele care m-au inspirat și mi-au dat de gândit. Azi trei, mâine zece, poimâine – o sută. Eu zic că noi ne-am copt.

Pentru toți cei care cred că asta e HYPE, vă invit să îndrăzniți cu o poză inconfortabilă pentru voi. Invit toată lumea.

Ești cu noi? Ne susții? Hai un tag și un share”, a scris Dina.

O inițiativă frumoasă, zicem noi. Bravo, fetelor!

Sursa: Instagram