Sonia povestește că a crescut împreună cu surorile sale jucându-se cu păpuși second-hand și jucării făcute acasă, într-un mediu natural frumos din Tasmania. Îi place să repare și să le dea o nouă viață jucăriilor. Cât despre păpușile Bratz, nici nu se aștepta că vor urma atâtea reacții bune și vor deveni virale păpușile deja transformate. 

Meșterița le șterge machiajul și aplică efectiv o nouă față. Se limitează la conturarea trăsăturilor chipului cu acre se naște orice copil. Desenează sprâncenele, ochii, conturează buzele. Și fetițele recunosc faptul că păpușile Bratz nu arată realitatea. Deși se presupune că ele reprezintă niște copile, machiajul strident le face să arate uneori vulgar, ca tinere trecute de 16 ani, ba chiar de majorat.

tree-change-dolls-sonia-singh-14

Foto: boredpanda.com

„Era o nebunie, cu tot machiajul ăsta închis la culoare și buze enorme. Apoi stai și te gândești că ele au vârsta ta”, au povestit într-un interviu niște fetițe.

Despre păpușile schimbate la față de Sonia copiii spun că arată ca prietenele lor.

tree-change-dolls-sonia-singh-1

„Am primit multe reacții de la oameni care spun că acesta este genul de păpuși cu care ar vrea să se joace copiii lor. Apoi vin oameni care spun: acum arată mult mai fericite!”