O mamă din satul Parcani este disperată și trece acum printr-o durere de nedescris. Aceasta acuză medicii din Soroca de nepăsare și neglijență, după ce fiica ei, în vârstă de 41 de ani, a murit pe patul de spital. Potrivit Tv8, de la sfârșitul lunii august, când a ajuns pe mâna doctorilor, și până acum, tânăra a suferit trei intervenții chirurgicale. Femeia susține că medicii nu i-ar fi acordat ajutorul necesar, mai mult, ar fi comis erori și în timpul operațiilor, iar din această cauză fiica ei s-a stins. 

Cu toate acestea, directorul medical al Spitalului Raional din Soroca a declarat pentru Tv8 că a fost depus tot efortul ca tânăra să fie salvată, doar că aceasta avea cancer în stadiu terminal. A inițiat o anchetă și Ministerul Sănătății. 

Viorica Lisnic susține că în 27 august fiica ei s-ar fi simțit rău, fiind în aceeași zi internată în spitalul raional Soroca, secția Terapie și Boli Cronice, cu mari dureri în abdomen, dar și în zona inimii. În urma mai multor investigații, medicii ar fi decis că este nevoie ca femeia să fie operată. Diagnosticul – ocluzie intestinală. Adică oprirea tranzitului intestinal din cauza unui obstacol. În urma primei operații, pacientei i-a fost înlăturat un ovar și un metru de intestin, rana rămânând deschisă, ne povestește mama. Ulterior, fiica ei a suferit încă o intervenție.

În total, pacienta ar fi fost supusă la trei operații. Viorica Lisnic susține că medicii nu au vizitat-o prea des, chiar dacă, starea fiicei ei se înrăutățea de la o zi la alta.  

„Fata stătea cu intestinele aproape afară, plină în puroi. Așa cu chin cu vai venea medicul, când venea, când nu venea, și chiar dacă venea, numai seara. Investigațiile toate care i-au fost făcute, toate au fost seara făcute, nici una dimineața.”

Când medicii au venit cu vestea că este nevoie și de a patra operație, Viorica Lisnic spune că a refuzat să accepte, solicitând atunci ca fiica ei să fie transportată la Chișinău. Femeia spune că inițial, aceștia ar fi refuzat, apoi, însă, și au dat acordul. Pacienta, însă, ar fi fost transportată în condiții dezastruoase. Într-un final, pacienta a ajuns la Spitalul Republican din Chișinău. Joi seara, însă, femeia a primit vestea de care se temea cel mai mult, că fiica ei a murit. Acum, Viorica Lisnic acuză medicii de neglijență.

„Pacienta cu cancer de col uterin, stadiu terminal, concreștere în toate organele bazinului mic, conținutul intestinal nu trece acum mai departe. Privitor la greșelile care s-au făcut în Spitalul Raionul Soroca, poate să decidă o comisie de specialiști, dar nu o femeie care absolut deloc nu înțelege în medicină. ”, a precizat Valeriu Bordean, directorul Spitalului Raional Soroca, conform sursei menționate. 

Viorica Lisnic a depus o plângere la Ministerul Sănătății. 

Sursa: Tv8

 

Distribuie articolul: