Distanța și dorul de cei dragi au stat la baza unui serviciu atât de apreciat de cei de peste hotare și, deopotrivă, de cei de acasă. Acum 10 ani, un antreprenor de la noi a pus bazele unei companii care livrează flori și emoții și care, mai târziu, a devenit o florărie cu acte în regulă și prietenoasă tehnologiilor. OKFlora este la moment o echipă mare de florari care se întrec în a crea cele mai deosebite buchete sau compoziții florale. 

Buchetul care unea mii de kilometri și ani de lipsă

„E foarte frumos să privești în spate și să vezi cum poate evolua o florărie timp de 10 ani. Cum poți să ajungi de la o mică echipă formată dintr-un florar și un curier, la ceea ce suntem acum. Acum 10 ani am început-o direct cu livrarea florilor. Le luam de la piețele de flori din capitală. Era un fel de „plan de salvare” al moldovenilor ce sunt plecați peste hotare, dar vor să transmită un mic cadou celor de acasă. Cu timpul am înțeles că oamenii își doresc ceva mai mult, creații floristice mai sofisticate, iar noi trebuia mereu să ne autodepășim”, ne spun fondatorii OK Flora.

„Tratăm cu importanță fiecare om”

„Aceasta este regula de bază, nu doar în ceea ce ține de serviciul cu clienții, dar și în interiorul echipei. Astfel, am format o echipă puternică, care știe să pună umărul la treabă pentru un rezultat pe măsură, pentru o atmosferă din care nu vrei să pleci acasă și pentru o evoluție continuă. În fiecare săptămână facem câte un produs nou, în care floristul are libertatea să-și expună toate cunoștințele în materie de flori și floristică, să experimenteze și să transpună emoțiile în noi aranjamente. Într-o perioadă organizasem chiar și un concurs de motivare între florari. Săptămânal, unul din ei crea un aranjament care trebuia să aibă cele mai multe vânzări. Pentru cea mai solicitată compoziție urma și un premiu la sfârșit de lună”, ne povestește managerul OK Flora.

Profilul destinatarului dictează și recomandările

„Dacă ajungeți în salon, atunci domnișoarele de aici deja sunt experte în domeniul florilor și știu cum să recomande un buchet sau o compoziție în dependență de sezon. Florile vin săptămânal din Olanda, iar noi, pe lângă criteriul de culoare sau prospețime, mizăm mult și pe buchete ample, cantitativ mari. Recomandările unui buchet sunt în baza portretului destinatarului. Atunci când sună un client și ne povestește că vrea un buchet pentru o domnișoară, sau pentru o doamnă „mai solidă”, sau pentru o cerere în căsătorie, sau pentru mama, tata… încercăm să recomandăm ceva ce ar caracteriza perfect acea persoană sau eveniment. Mereu am fost în unison cu ei”, ne povestesc florarii companiei.

Bărbații și trandafirii

„Există floarea universală – trandafirul. El este dăruit tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau gen și e cel mai solicitat, indiferent de sezon. Dar, pentru cei ce nu doresc trandafiri, mai facem aranjamente cu Amarillis, Orhidei Cymbidium, Crizanteme, Gerbere. De obicei se optează pentru culori ca: roșu, oranj-maro, verde, alb sau mov. Ca o altă opțiune, noi am pregătit coșuri, cutii, lădițe cu cadouri pentru bărbați, asortate și cu detalii preferate pentru ei. Aici la sigur nu dai greș”, ne spune Eugenia Roșca, floristă cu peste 5 ani experiență la OKFlora.

În pas cu cerințele, în pas cu tendințele

Livrarea de flori este meseria lor. Mai mult, cei de la OKFlora sunt și în pas cu cerințele consumatorilor, dar și cu tendințele în fashion. Curierii OkFlora livrează flori și cadouri îmbrăcați în sacou roz, mănuși albe și papion. După 10 ani de experiență în spate, au devenit specialiști și pe situațiile neprevăzute, iar surpriza este că echipa de livrare are mereu încă un buchet de rezervă în mașină. Au pus la punct softuri pe comenzi și livrări, criterii clare în baza cărora se efectuează o livrare, iar surpriza este că sunt prima florărie din Republica Moldova care pune la dispoziția clienților o aplicație mobilă – Aplicația OkFlora Moldova.

Femeile și căpșunele

„Avem o mare parte din produsele adiționale la moment care au fost create în baza solicitării cumpărătorului. Pentru noi, clienții sunt o mare sursă de inspirație și tot ce creăm, facem pentru ei. Avem cutii care combină aranjamentele de flori și fructe, băuturi sau dulciuri. Mai avem și o colecție de buchete din fructe cum ar fi căpșunile sau citricele – preferatele femeilor. Acum un an am lansat și o colecție de compoziții cu licheni. Acestea constau în mare parte din tablouri sau aranjamente de masă ce conțin licheni stabilizați. Sunt un cadou deosebit și foarte solicitat, servind drept decor pentru casă, oficiu sau orice încăpere doriți să înverziți un pic”, ne povestește Eugenia Roșca, care a făcut școală de floristică la București.

Trandafirul Criogenat – un produs revoluționar

„De câțiva ani acest produs a intrat pe piața din Europa, iar femeile sunt înnebunite după el. Acesta este un trandafir stabilizat care trăiește până la 25 de ani. Iar valul de solicitări se datorează faptului că ești teleportat în povestea Frumoasei și Bestia, imediat cum îi vezi coroana solitară sub cupola de sticlă. Trandafirii criogenați sunt acei trandafiri vii, dar care au suferit schimbări fizice în urmă cărora trăiesc până la 25 de ani. Ei nu sunt toxici și nu necesită îngrijire specială. Un mic secret – dacă vrei ca femeia să fie fericită mult timp înainte, fără a-i oferi câte un buchet de trandafiri săptămânal, surprinde-o cu un Trandafir Criogenat!”, ne spun consultantele de la salon.

„Milion Alâh ROZ”

„Și acum ne amintim cu drag o comandă în care un domn a vrut să-și surprindă iubita și a comandat 1001 trandafiri roșii. Atunci s-a pus pe treabă toată echipa. Toată lumea curățea trandafiri: începând de la contabil, marketer, curieri, aprovizioniști și terminând cu specialiștii floriști. Însă aici cea mai amuzantă parte a fost atunci când curierii duceau, pe rând, în apartament, coșurile pline cu trandafiri. Domnișoara a rămas extrem de încântată, iar aceste momente au unit și mai mult echipa noastră”, povestesc cei de la OKFlora.

În 2020 lumea cunoaște un progres tehnologic enorm, iar domeniul floristic trebuie să-i țină pasul. Grație site-ului www.okflora.md, dar și Aplicației mobile, OkFlora a ajuns la București și Moscova. Comasarea tendințelor estului și cele din vest sunt provocarea cea mare a echipei. Asta însă îi face să fie „liberi în exprimare în ceea ce ține de aranjamentele florale și să extindă gama de produse și pe calitatea serviciului de livrare”, precum ne dezvăluie chiar ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

🌞Așa chemăm noi vara. Cutie cu flori pline de căldură pentru un început de primăvară perfect.

O postare distribuită de Livrare Flori Moldova (@okflora.md) pe

P