Astăzi, 20 decembrie, este marcată „Ziua Internaţională a Solidarităţii Umane” și ne-am gândit că nu există moment mai potrivit ca acesta de a lansa campania de Crăciun #faptabunamultaduna. Ne-am propus ca în perioada sărbătorilor de iarnă să le venim în ajutor persoanelor care luptă cu diverse probleme de sănătate, cazuri urgente a căror unică șansă de vindecare sunt banii. Păcat că o viață poate fi măsurată în bani. Suntem o comunitate mare, cu multe persoane care au știut la un moment dat ce înseamnă frica sau durerea, care au luptat sau au pierdut pe cineva drag care a luptat cu o problemă gravă de sănătate. Partea bună este că suntem mulți și știm cu toții că #faptabunamultaduna. Unindu-ne forțele putem face minuni!

Rucmina Carauș este o fetiță care poate să-și piardă vederea la un ochi. A trecut deja prin două intervenții, dar mai are nevoie de o operație care îi oferă șanse mari că va putea vedea din nou. Din păcate, părinții nu dispun de suma necesară pentru intervenție.

„Mă numesc Silvia și vin cu marea rugăminte să ne ajutați. Fetița mea… Rucmina a trecut printr-un moment cumplit atunci când din neatenție i-a fost atins ochiul stâng și a rămas fără vedere. De urgență am plecat la Chișinău și la orele 3 dimineața i s-a făcut prima operație, iar în august a fost făcută și cea de-a doua operație. Am fost la o clinică privată, unde avem șansa să salvăm vederea fetei, dar cheratoplastica și implantarea PF, ne costă foarte mult. Pentru familia noastră cu 3 copii minori este o sumă peste puterile noastre. Rucmina este o fetiță care învață bine la școală, dar din cauza problemei cu vederea plânge mereu că nu poate învăța și îi vine foarte greu. Vă rog din suflet să ne ajutați să îi salvăm vederea pentru că visul ei cel mare este să termine școala și să poată vedea”.

Sunt necesari 74,180 de lei, iar până în această clipă s-au adunat doar 28,377 de lei. Au rămas doar trei zile pentru a colecta suma necesară pentru operația fetiței.

Puteți dona online aici.

Să o ajutăm pe Rucmina! Fapta bună mult adună!

Distribuie articolul: