Este incredibil cum un pui de om a dat dovadă de atâta putere. Din primele zile de viață, Sebastian duce o luptă crâncenă pentru supraviețuire, iar acum acesta are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare. 40.000 de lei, atât costă șansa la viață pentru bebelușul de doar 8 luni ce are probleme cu inima, diagnosticul pus fiind Tetralogia Fallot. Mama micuțului, Adriana Popovici povestește cu lacrimi în ochi despre momentele groaznice prin care a trecut fiind însărcinată dar și cum încearcă să rămână optimistă pentru a salva viața micuțului.

Sarcina a decurs bine. Probleme de sănătate am din 2016, sunt diabetic tip 1 pe insulină, dar asta nu a influențat bebelușul pentru că am dus controlul de zahăr. Diagnosticul mi l-au pus la 24 de săptămâni. Am fost anunțată că micuțul are tetralogia fallot, dar nu e nimic strașnic, deoarece i se va face operație și va trece. Nu am vrut să cred și mă tot gândeam că poate fi o greșeală. Speram până în ultima clipă că atunci când va apărea pe lume voi auzi că nu e adevărat sau chiar și dacă era veridic va fi operat și totul va decurge normal”, a spus Adriana.

Boala este definită prin apariția a patru defecte majore ale inimii și vaselor de sânge. Toate acestea fac ca sângele care nu transportă suficient oxigen să ajungă de la inimă în restul corpului. Părinții au crezut până în ultima clipă că este o greșeală, iar copilașul lor mult așteptat se va naște sănătos.

Când era bebelușul în burtică mi s-a spus că inimioara este împărțită în 4 bucăți, din care sunt toate rele. Am crezut că-mi fuge pământul de sub picioare,  mă tot întrebam oare de ce e așa. La trei luni am mers la cardiolog care ne-a anunțat că trebuie să mergem la Kiev la operație, din contul nostru. Nu aveam suma necesară, iar medicul a zis că putem aștepta până la 1 an. Eram bulversată și nu înțelegeam de ce în alt oraș să mergem, când mai înainte am fost anunțați că va fi operat la noi, în Moldova. Iam cerut actele copilului ca să adunăm noi cu ajutorul oamenilor și pentru a demonstra de ce sumă avem nevoie pentru operație. Nu am primit niciun document ci doar un număr de contact a unei persoane care se ocupa cu fondurile pentru salvarea inimilor copiilor. Dar vorbele medicului nu au fost deloc îmbucurătoare pentru noi: „Nu știu dacă o să vrea să se ocupe de acest caz”, iar la întrebarea mea: „de ce“? A răspuns că copilașul este prea mare”, a mai adăugat tânăra mămică.

Pe lângă stres, tristețe și durere, părinții s-au confruntat și cu indiferența unor medici care în loc să o încurajeze, nu-i dădeau mari șanse.

Revoltată am fost la maxim deoarece încă fiind însărcinată cunoștea despre cazul nostru, ea a pus diagnosticul. Într-un final am ieșit din cabinet și am început să căutăm un specialist care ar putea să ne ajute. Când am găsit un chirurg, m-a întrebat de ce am nu am fost trimiși la el să ne consulte. E greu la noi și mult de povestit.

Trebuia să ne facă operație la noi, însă înainte de aceasta se face caterizare, un control unde i-a fost depistat un caz foarte rar și a zis că astfel de operație din anul 1998 nu au făcut și ne-au trimis acasă. Revenim la sfârșitul acestei luni pentru a afla ce și cum va fi, au nevoie să se informeze, dar neapărat i se va face operație”, povestește tânăra mămică.

Rămâne optimistă și încrezută că totul va fi bine, chiar dacă ochii îi sunt uscați de atâta plâns, iar inima pierdută printre vise și speranțe. Recunoaște că doar o mamă a cărui copil este bolnav îi poate înțelege durerea și disperarea. Dar nu se lasă bătută nici pentru o clipă, ci luptă cot la cot alături de bebelușul Sebastian.

„Eu sunt mamă și doresc nu numai copilului meu, dar oricărui micuț sănătate. Mi-aș dori să facem în altă țară operația, dar nu dispunem de așa bani. Până acum am reușit să adunăm suma de 9481 de lei. Pentru operație e nevoie de 40.000 lei , dacă ar fi să o facem peste hotare – 20.000 de euro. Cel mai tare îmi doresc ca copilul meu să fie sănătos, să dea Dumnezeu să ne ajute. În ianuarie va face 8 luni, iar eu trăiesc fiecare zi cu speranța și nădejdea că se va face bine”, a spus Adriana.

Cei care doresc să vină în sprijinul familiei, pot face donații în următoarele conturi bancare:

MCharity 

Paypal 

Bancare

LEI

  • Iban: MD45VI225911603161655513
  • Nr cont: 5511069999819671
  • Beneficiar: Adriana Cernalev

Revolut

  • IBAN: LT43 3250 0579 3096 9989
  • SWIFT: REVOLT21
  • Pentru Sebastian.

Autoare: Alina Mîndrilă