O fetiţă de 10 ani din Rusia a supravieţuit în mod miraculos, stând timp de 18 ore la temperaturi negative, în viscol, după ce s-a rătăcit în timp ce mergea de la şcoală spre casă. Mai exact, atunci erau -11°C. 

Zăpada a blocat primele etaje ale clădirilor. Familia și autoritățile o căutau disperați pe copilă. O persoană a menționat că a văzut-o pe fetiță, jucându-se cu un câine fără stăpân lângă un bloc de apartamente. Acest indiciu a condus echipa de salvare la Vika. 

Stratul de zăpadă era de peste 2 metri, în unele locuri omătul ajungând chiar până la primul nivel al clădirilor. Fata a fost găsită în cele din urmă la 18 ore după ce a plecat spre casă de la școală. 

Fetița a fost găsită cum îmbrățișa un câine pufos, care îi ținea de cald în timpul viscolului. Amândoi stăteau întinși pe o saltea sub un balcon, pe care iubitorii de animale o lăsaseră pentru maidanezi. Balconul a oferit suficient adăpost pentru a proteja fata și câinele de zăpadă. Ea a povestit că „a îmbrățișat un câine pufos pentru căldură”

Vika plecase de la școală la ora 13.00 și a fost găsită dimineața următoare la 8:45. Copilul s-a ales cu niște degerături, iar imediat ce a fost găsită a fost dusă la spitalul de urgență. 

Autorităţile locale au acum în plan onorarea câinelui care a ajutat-o pe micuţă să supravieţuiască în cele peste 18 ore petrecute în viscol, la temperaturi extreme.

Sursa: dailymail.co

Distribuie articolul: