O femeie de 49 de ani e în stare gravă. Cântăreşte peste 320 de kilograme şi nu mai poate fi îngrijită acasă, într-o localitate din nordul Republicii Moldova. Aşa că a fost dusă la un spital din Chişinău. Pentru că nu mai putea respira a fost instalată direct la terapie intensivă.

TVR 2 mai spune că Svetlana Svetcovscaia de când se știe a avut mari probleme cu greutatea. Ar vrea să mai slăbească, dar ea însăşi recunoaşte că nu se poate abţine de la mâncare. Femeia nu se mai poate deplasa singură. Acasă este ajutată de soţul ei şi o asistentă socială. Obezitatea i-a creat atâtea probleme de sănătate încât s-a hotărât să ceară ajutorul medicilor din capitală. Femeia a fost internată la terapie intensivă unde va sta cel puţin o săptămână. Va intra apoi în grija celor mai buni endocrinologi din ţară. Cel mai probabil nu va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, dar va urma un tratament şi o dietă strictă până va ajunge la greutatea de 70 de kilograme.

Medicii de la Clinica de Endocrinologie din Chişinău spun că, anual, se înregistrează cel puțin câte șase persoane noi a căror greutate trece de 200 de kilograme. În Republica Moldova, fiecare al doilea cetățean este obez sau supraponderal. Principalele cauze sunt modul de de viață sedentar și alimentația nesănătoasă. 

Vedeți materialul realizat de jurnaliștii TVR 2: