Natașa și Vita sunt bune prietene. Una se pricepe de minune la reclamă și promovare de produs, iar cealaltă la meșterit. Chirurgii oftalmologi mânuiesc excelent bisturiul, probabil din această cauză Vita stăpânește excelent și cuțitașul cu care cioplește papioane. Nu le-au inventat ele, au văzut ceva similar într-un magazin de la noi. Le-a plăcut mult conceptul, dar nu și prețul exagerat, nici calitatea îndoielnică. Nu au stat mult pe gânduri și au confecționat primele papioane cu propriile mânuțe și pe placul lor.

Natașa și Vita: „Am început să căutăm modele pe internet și ne-am gândit că nu ne-am descurca deloc mai rău. La început confecționam papioane ca să le purtăm chiar noi, dar prietenii s-au aprins repede. Și-au dorit și ei asemenea accesorii. Căutam intens pe net modele ușor de confecționat, dat fiind faptul că noi nu aveam experiență în a șlefui lemnul. Cunoștințele noastre în domeniu egalau cu zero, la acea vreme. Recunoaștem cu mâna pe inimă că am furat niște idei de la meșterii din Rusia. Sincer, ne-am gândit să nu ne complicăm mult, inclusiv pentru că nu eram sigure că oamenii au nevoie de asemenea accesorii.”

NAVI 1

Așadar, peste hotare asemenea papioane nu mai sunt demult o noutate?

Natașa și Vita: „Nu sunt o noutate, dar nici nu e foarte ușor să găsești ceva deosebit. Sunt foarte multe site-uri pe care le poți găsi, dar la un preț deloc modest. Vorbim despre un cost de start de circa 25-30 euro bucata.”

La cât de neordinare sunt, cu ce să le porți?

Natașa și Vita: „Noi le purtăm cu ținute casual, dar desigur nu cu tricouri. Le combinăm perfect cu o cămașă.”

Din ce material le confecționați?

Natașa și Vita: „Să știți că asta a fost cea mai complicată parte. Ne-am gândit mult timp la ce material să folosim. Ne doream din start să fie lemn adevărat, dar am făcut un calcul și ne-am dat seama că ar trebui să moară prea mulți copaci la cât material punem la bătaie. Ne-am oprit la placaj. Există evident diferențe, dar cu ajutorul vopselelor le redăm orice culoare. În plus, prețul pentru produsul final este mult mai mic în comparație cu cel pe care îl cere un papion din lemn natural.”

19601533_152630291951290_5228724783716450559_n

Cine este gata să le poarte?

Natașa și Vita: „Nu vă gândiți neapărat la hipsteri. Clienții noștri au cele mai diverse vârste și ocupații. De cele mai multe ori le cumpără ca să le facă altora cadou. Am avut o comandă pentru un bebeluș, apoi pentru o echipă întreagă a unui restaurant cu motive tradiționale.”

Papioanele sub formă de mustață cu siguranță nu lasă pe nimeni indiferent. Sunt numai bune de scos la un chef!  Chiar dacă lucrează în agenție de marketing, papionele sunt marea lor pasiune!

 19437680_151284835419169_3233783026130729148_n

Noi cunoaștem cel puțin un om care va sări imediat de pe scaun când va vedea acest material și își va dori cel puțin un papion confecționat de această echipă. Vedeți materialul despre jurnalistul Sergiu Niculiță: Jurnalistul Sergiu Niculiță nu se desparte niciodată de papioane, chiar dacă un șef de la muncă a încercat să îl oprească.