Evenimentul din acest an Fashion Soiree s-a lăsat cu linii de haine absolut deosebite, asta pentru că inclusiv designerii autohtoni și producătorii au făcut posibil acest lucru. S-a întrecut pe sine și compania „Portavita”, cu o nouă colecție concepută de designerul rus Yana Berla. Ținutele au fost inspirate din Epoca Victoriană și chiar au tangențe multe cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Dantele rafinate, voaluri în mai multe rânduri, culori aprinse și accente aurii sunt doar câteva dintre caracteristicile pe care designerul le-a implementat în colecția inspirată de la Regina Victoria a Regatului Unit. Ideea a venit să completeze și utilitatea colecției – petrecerile resort – tot mai multe și tot mai sifisticate la capitolul dress-code.

Designerul colecției, Yana Berla

„Ținutele nu sunt doar foarte frumoase și impunătoare, ele sunt și din stofe foarte fine sau foarte scumpe, anume ca să fim cât mai aproape de acea Epocă Victoriană sau Belle Epoque, cu care s-a asociat colecția. Sperăm să fie pe placul femeilor de la noi și să reușim să le vedem pe moldovence tot mai des îmbrăcate așa, mai curajos, mai cu efect”, a menționat pentru EA.md Lilia Ranogaet, directorul companiei Portavita.

Foto: Alex Morgoci