În prag de sărbători, celebrii frații Advahov și Zdob și Zdub au lansat o colaborare inedită – noua piesă se numește „Trenulețul”. Ai reușit să asculți piesa? 

În noul lor cântec artiștii invită oamenii să urce în vagon pentru a avea cea mai veselă și memorabilă călătorie cu Trenulețul. Pregătiți pașapoartele pentru control și „opincile„ pentru dans! Hey ho, let’s go! Pleacă trenul! Unde ești?” 

Muzicienii au profitat de timpul liber din pandemie și au mers într-o vacanță de creație în Oituz (Covasna). Magia Munților Carpați a inspirat trupa nu doar o dată, exemplu fiind şi cel mai recent album al Zdubilor – Bestiarium”, care a fost compus la Oituz. Tot acolo, la Oituz, prietenia și colaborarea cu Frații Advahov a dat roade muzicale – un nou album, care va fi lansat în anul 2022.

De mici copii veneam la gara de trenuri în orășelul Strășeni, unde ne-am născut eu și colegul de trupă Mihai Gîncu. Ne plăcea să călătorim cu trenul la Chișinău, ne plăcea să ascultăm zgomotul roților și a șinelor. Trenul era o muzică în sine, iar gara devenise un teren de joacă! Am mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în anii ’90 – 2000. Ne-au legat multe amintiri vesele de acest tren. Trupa Zdob și Zdub este onorată să colaboreze cu virtuoșii muzicieni de folclor Frații Advahov. Colaborarea noastră este armonioasă și suntem nerăbdători să scoatem albumul întreg. Videoclipul „Trenulețul” l-am filmat cu talentatul regizor Roman Burlaca. E prima noastra colaborare, sperăm că nu și ultima. L-am invitat din nou pe actorul Sergiu Voloc ca protagonist al clipului. Îl știți cu toții din spotul „Moldovenii s-au născut”, a declarat Roman Iagupov (Zdob și Zdub). 

Single-ul „Trenulețul” este primul extras de pe acest album, piesa fiind un mix dinamic de folclor de la Frații Advahov și energia rock and roll-ului a Zdubilor.

Vizonează aici tot videoclipul: