Alois Dallmayr sau pe scurt Dallmayr este un magazin mare de delicatese în inima oraşului München, cu o tradiţie de peste 300 de ani, care deţine una dintre cele mai vechi mărci de cafea din Germania. Astăzi sub acest acoperiş operează diverse companii, care atrag anual mii de turiști din întreaga lumea. La Chișinău, Dallmayr te atrage prin aroma unei cafele deosebit de savuroase și tradiția preparării acesteia, transmisă cu sfințenie.

O parte din producția casei vine și la noi

Dallmayr produce aproximativ 46.000 de tone de cafea prăjită pe an în cinci locaţii din Germania, care ajunge ulterior în 14 ţări din Europa, precum şi în Emiratele Arabe Unite. În plus, Dallmayr aprovizionează pe piaţa comerţului cu amănuntul restaurante de elită prin două filiale specializate: Azul Kaffee din Brema şi Heimbs Kaffee din Braunschweig. Peste 50.000 de automate Dallmayr, dar și zeci de tone de cafea găsim în toată lumea, inclusiv la Chișinău.

O companie de familie

În ciuda dezvoltării spectaculoase din ultimii ani, Dallmayr a rămas o companie de familie, condusă şi astăzi personal de către proprietarii săi Georg Randlkofer şi Wolfgang Wille cu sprijinul generaţiei următoare. Dacă prin anii ’60 compania a dezvolta primele produse de distribuire automată de calitate superioară, în jurul anului 1900, Dallmayr ajunge printre cele mai bune case de delicatese din Europa și obţine titlul de furnizor al Curţii Regale bavareze, deservind alţi 14 prinţi şi regi printre clienţii săi.

Cel mai bun dintre cei mai buni

În magazinele tradiţionale Dallmayr cultura culinară şi a băuturilor nu sunt doar puse în scenă ci pot fi experimentate. „Calitatea şi serviciile de prima clasă înseamnă pentru noi vocaţie şi pasiune. În fiecare zi”, ne asigură și reprezentanții companiei din Republica Moldova. Aceștia mizează pe calitatea produselor, fiind caracterul distinctiv al companiei. „La Dallmayr întotdeauna s-a îmbinat pasiunea pentru arome neobişnuite cu dragostea pentru detalii. Toate acestea fac din Dallmayr un brand valoros”, mai adaugă dealerii.

Calitate superioară și tradiție vie

Experţii de cafea Dallmayr cercetează permanent podişurile din Papua Noua Guinee pentru descoperirea calităţilor rare ale boabelor. La fel se face şi în departamentul de ceai.

„Specialiştii noştri îşi transmit experienţa din generaţie în generaţie: instinctul de a recunoaşte calitatea, de a descoperi şi a păstra lucrurile speciale, ceea ce defineşte toate produsele Dallmayr. În afară de cafea se mai adaugă şi aptitudinea de a crea diferitele profiluri aromatice ale sortimentelor Dallmayr şi arta tehnicilor de prăjire, care fac din cafeaua Dallmayr, un adevărat deliciu. Vă asigurăm că barmanii din țara noastră au deja în sânge tradiția Dallmayr”, ne spun reprezentanții companiei.

Deliciu printr-o apăsare de buton

Iniţial automatul de cafea a fost dezvoltat pentru gastronomie, în scopul facilitării muncii personalului: Aparatul rezolvă toate fazele de lucru – de la măcinarea boabelor, până la prepararea spumei de lapte pentru cappuccino sau Latte Macchiato. Apa este trecută sub presiune ridicată printr-o porţie de cafea proaspăt măcinată. Distribuie – în funcţie de sortimentul utilizat – o cafea foarte aromată sau un Café Créme, respectiv un espresso cu un strat de spumă maro deschis până la maro-auriu, aşa-numita cremă.

Pe calea verde

Sustenabilitatea înseamnă utilizarea resurselor naturale astfel încât acestea să rămână disponibile pentru generaţiile viitoare. Cultivarea de cafea şi ceai trebuie să asigure populaţiei locale un venit decent, garantând astfel condiţiile de trai la faţa locului. Flora şi fauna rămân protejate pe termen lung. Iar în pachetele de ceai și cafea Dallmayr vă veţi regăsi în mijlocul unei lumi pline cu poveşti şi secrete din culise fascinante.

P

Distribuie articolul: