Pe 14 ianuarie Hanka Horká, solista unei trupe cunoscute din Cehia, și-a anunțat urmăritorii de pe Facebook că s-a infectat cu noua tulpină Delta pentru a evita vaccinarea și pentru a putea ocoli restricțiile impuse de pandemie.

Femeia a dezvăluit în postarea sa că s-a infectat intenționat, alegând să petreacă mai mult timp în compania unei persoane apropiate cu test Covid-19 pozitiv. Aceasta povestit că la acel moment se simțea bine și că urmează să se bucure mai departe de viață, mergând la teatru, saună și concerte.

Doar că acest mesaj, din 14 ianuarie, a fost ultimul postat pe Facebook. Potrivit msn.com, două zile mai târziu, vedeta a mers la plimbare, iar când a revenit acasă s-a simțit prost, acuzând dureri de spate. La scurt timp femeia s-a stins din viață. Fiul acesteia, Jan Rek, muzician în aceeași trupă, acuză acum mișcarea antivaccinistă că i-au omorât mama.

„Și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă disprețuiesc!”, a scris Rek într-un comentariu pe Facebook, pe care l-a șters însă între timp.

„Știu exact cine a influențat-o… Mă întristează că ea credea mai mult în străini decât în ​​familia ei”, a spus Rek. „Nu a fost doar dezinformare totală, ci și opinii asupra imunității naturale și a anticorpilor dobândiți prin infecție”, a adăugat el.

Hanka Horká avea doar 57 de ani și era solista trupei folk Asonance.

Distribuie articolul: