Boris Gracevski, director artistic al programului pentru copii „Eralaș”, a decedat la vârsta de 72 de ani. Regizorul a fost internat în spital, fiind infectat cu COVID-19. Despre aceasta a informat joi, pentru TASS, soția sa.

La 28 decembrie se cunoștea despre faptul că Boris Gracevskii a fost spitalizat, după ce a urmat un tratament acasă împotriva COVID-19.

La 10 ianuarie, soția sa a spus că medicii au reușit să stabilizeze starea lui regizorului, care fusese transferat anterior la terapie intensivă. Totuși, infecția a evoluat în complicațiii incompatibile cu viața.

Boris Gracevski s-a născut la 18 martie 1949 la Moscova. În 1968 a absolvit Colegiul de Mecanică din Kaliningrad. A lucrat ca administrator senior la Studioul Central de Film pentru Copii și Tineret „Gorkii”.

În 1974, împreună cu dramaturgul Alexander Khmelik, a devenit fondatorul jurnalului umoristic pentru copii „Eralaș”. În 1974-1984 Gracevski a fost directorul „Eralaș”, iar din 1984 – directorul artistic al programului.

Este cunoscut și ca regizorul filmelor „Acoperișul” și „Între note sau simfonie tantrică”. Printre premiile sale se numără Ordinele de Onoare și Prietenie.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: