Irene Ioana Bocan este dansatoare profesionistă și profesoară de dans, de 5 ani deja, în Statele Unite ale Americii. A făcut dans de la 10 ani, începând cu școala de balet din București și de la 13 ani a început, în paralel, și dansul sportiv. Este de 5 ori vicecampioană și o dată campioana României la acest tip de sport, în categoria 10 dansuri. Irene transmite acum pasiunea sa pentru dans copiilor și adulților de la școala de dans din America, unde activează.

„Dansul sportiv m-a fascinat încă de la început, cu varietatea stilurilor de dans și lumea minunată a concursurilor. Am obținut rezultate foarte bune la concursuri pe plan național, cât și internațional. Am reprezentat România la multe concursuri internaționale, revenind cu rezultate foarte bune. Am fost 7 ani la rând la Campionatele Europene și Mondiale, la secțiunea 10 dansuri. În paralel am pregatit multe perechi de copii și adulți pentru concursuri de dans sportiv și cu care am avut rezultate foarte bune”, povestește Irene, acum profesoară de dans peste ocean.

În 2015 a obținut o viză de muncă în America, pentru a preda dans și a dansa profesionist. Acum Irene este angajata unui studio de dans din franciza Arthur Murray Dance Studios, unde predă și dansează cu elevi adulți americani, participă la concursuri în America și Europa.

„Din 2017 dansez la divizia de profesioniști, la secțiunea American Smooth, unde am avut rezultate foarte bune. Împreună cu partenerul meu am câștigat multe competiții în America și Europa. În SUA am dansat la multe evenimente caritabile. Studioul la care lucrez susține foarte mult aceste evenimente caritabile și în fiecare an paricipam la câteva, ca să bucurăm oamenii cu magia dansului și să ajutam la strângerea de fonduri necesară. Era o plăcere pentru noi toți”, ne povestește Irene Ioana Bocan.

Perioada pandemiei a limitat-o din păcate doar la sala de antrenamente, fără concerte și prestații publice, evenimente mari sau concursuri. Însă Irene rămâne optimistă că în 2021 va reveni pe ringul de dans, să bucure oamenii, dar și studenții săi cu multe rezultate frumoase.

„America mi-a oferit o perspectivă nouă asupra dansului. Am văzut ce multă bucurie poți aduce în viața oamenilor. Dansul schimbă viețile noastre în bine – am testat deja pe mulți dintre noi. Îmi doresc ca pe viitor să continui să predau în America, să văd cât mai mulți oameni fericiți după orele de dans și să continui să dansez profesionist în competiții și spectacole”, ne-a dezvăluit în final românca.